Arról hallott, hogy szétvertek a Majdanon egy tüntetést?

Pedig tegnap este történt, a fősodratú média mégis mélyen hallgat róla.

Brutálisan léptek fel a kijevi Majdan téren tüntetőkkel szemben. Ez a hír 2013-14 telén vezető anyag lett volna a fősodratú médiában és a „nemzetközi közösség” éles tiltakozását váltotta volna ki. De most vasárnap este történt az azóta már demokratikussá és szabaddá vált Ukrajnában, így a kutyát sem érdekli. 

A demonstrálók a hétvégén vertek sátrat a főváros központi terén, hogy Porosenko elnök betartatlan választási ígéreteit kérjék számon. Vasárnap este azonban mintegy 50 símaszkos férfi rohant rájuk, romba döntötték a sátrakat, és letépkedték a molinókat.  A közelben több rendőr is állt, de nem tettek semmit – adha hírül a Russia Today. 

Az őrület azonban még csak ezután indult. A rendőrség szóvivője közölte, hogy semmilyen eljárás nem indul ez elkövetőkkel szemben, sőt az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) megdicsérte a tüntetés szétverőit. 

Hírdetés

Valentin Nalivajcsenko az SZBU vezetője szerint a demonstráció „provokatív utánzása volt a „múlt év jogos tüntetéseinek”, és különben is az egészet a kelet-ukrajnai orosz szakadárok pénzelték. Hozzátette: legszívesebben kitiltaná az országból a tüntetés szervezőit. Úgy véli, a vasárnap éjszakai támadás mögött a tavalyi tüntetések „önvédelmi erői” állhatnak, de szerinte ezzel nincs is semmi baj. Sőt

megköszönte nekik a remek munkát.

A lassan 24 órája történt erőszakos események, a hatóságok cinkos magatartása, és bátorító nyilatkozatai a demokratikus értékek iránt elkötelezett nemzetközi közösség, és az emberi jogsértéseket árgus szemmel figyelő nyugati média azonnali, határozott, és megalkuvást nem tűrő

hallgatását

váltotta ki. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »