Árnyékszékek

Árnyékszékek

Ha a meglepetés volt a fő cél az ellenzéki összefogás árnyékkormányának bemutatásakor, hát azt maradéktalanul elérte a messiás-komplexusban szenvedő Márki-Zay vezette baloldal. Vagy esetleg még az angol abszurd humor is eszünkbe juthatott a lista láttán.***

Bevallom nekem ez a Monty Python nevével fémjelzett kacagtatási stílus ugrott be elsőként a nevek olvasatán, s igazából csak azon lepődtem meg, hogy a szélfútta baloldal nem tervezi megalapítani a Hülye Járások Minisztériumát.

Mert itt van például a felekezetek között ingázó Lukácsi Katalin, aki hol meztelenül feszít, hol pedig katolikus templomban pózol kezében egy leszbikus képet tartva. És ő még ebben az erős mezőnyben messze nem a legbitangabb aspiráns, hiszen ezzel az erővel a szenteltvíztartóba való vizelésről értekező karácsony Gergely is indulhatna e posztért.

*

Vagy nézzük Stummer Jánost, aki, mint 2013-as ELTE gólyatáboros listázása is bizonyítja, a nemzetbiztonság terén tett már szert némi tapasztalatra. Igaz, eddig inkább csak, mint kockázat. Ám, ha azt nézzük, hogy a Jobbik fő ellenségének számító Gyurcsány Ferencet mostanában már nem hogy ellenségnek nem tartja, hanem egyenesen a tenyeréből eszik, nincs is létjogosultsága a lázító eszméknek. Minek? Hova?

*

Ugyancsak érdekes színfolt a palettán Szél Bernadett, aki – teljesen nyilvánvaló módon – a zöld- és klímapolitikáért, valamint a közlekedésért felelne, hiszen ért hozzá: a boltban mindig lebomló zacsiba csomagolja a cuccost, és közlekedett is már, méghozzá különféle járműveken. Például akkor, amikor valamely saját maga alkotta álhírét kellett minél gyorsabban eljuttatni valamely ellenzéki sajtóorgánumnak. Mondjuk, hogy a Föld klímakatasztrófájáért egyenesen maga Orbán Viktor a felelős.

*

Vadai Ágnes, mint a honvédelmi tárca leendő tulajdonosa pedig olyannyira abszurd, hogy az ember ezen a ponton már tényleg legszívesebben magára dobatná az antiochiai szent kézigránátot.

*

Hírdetés

Na, jó, azért Wittinghoff Tamás neve se maci faszán vitézkötés! Szent meggyőződésem, hogy az önkormányzatokért felelős tárca nélküli miniszterségét azzal kezdené, hogy miután duplájára emeli az önkormányzati adókat, magának gyorsan kiutal háromhavi jutalmat. Budaörsön már bevált, miért ne lehetne országos akcióvá duzzasztani? Mert hát a kurvák nem táncolnak csak úgy ingyér’!

*

S ha már kurvák, ne feledkezzünk meg Hadházy Ákosról, sem, aki a korrupcióellenesség és az elszámoltatás tudora lenne, már ha nem épp most számoltatná el őt egy kurva. Ami persze teljesen magánügy. Lenne, ha Hadházy politikai felforgató karrierje során nem teregetné ki zamatosan ízlelgetve az összes olyan magánjellegű dolgot, ami másról elé kerül (vö. a besúgóhálózata elé nem tárja).

***

Bőven lehetne még csemegézni az ellenzéki összefogás árnyékkormányából, s arról, hogy maguk közül kit melyik árnyékszékre ültették.

Lehetne hosszan elemezni, hogy mely pártok mely preferáltjai töltik be a kulcsfontosságú helyeket, s közben milyen koncokat dobtak a marginálisabb szerveződéseknek?

Igazából azonban ezen a listán nem is nekünk kell csemegézni.

Hanem azoknak, akik annak ellenére lemaradtak róla, hogy mostanra nyelvük minden négyzetcentimétere szarbarnává pácolódott.

Egyszóval csemegézzenek csak ezen a listán azok a kollaboránsok, akik szemrebbenés nélkül vállalták, hogy fűvel-fával összeállnak, elveik, meggyőződésük ellenére, kizárólag a hatalom mielőbbi megszerzésének vágyától vezérelve.

***

Mindeközben pedig ugyanennek a listának a kinyomtatott, s puhára gyürkélt példányával a jövőbeni Országgyűlés legnagyobb ellenzéki frakciójának elnöke, Gyurcsány Ferenc ballag arra a helyre, ahová még a király is gyalog jár.

Mert hát mégis úgy van az, kis kezit csókolom, hogy a legnagyobb frakció dönt!() VBT ()

The post Árnyékszékek appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »