Aresztovics szerint Ukrajna és Oroszország békéje után közösen kell beperelniük a Nyugatot

Aresztovics szerint Ukrajna és Oroszország békéje után közösen kell beperelniük a Nyugatot

Meglepő kijelentéseket tett Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egykori tanácasdója, jelenleg már egyik fő riválisa. Aresztovics egy ideje már azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy arról beszél, a háború folytatása már nem áll Ukrajna érdekében. Legújabban pedig kijelentette, az ukránoknak és az oroszoknak tárgyalóasztalhoz kellene ülniük, majd beperelni a Nyugatot.

Aresztovics egykor Zelenszkij elnök tanácsadója volt, az a személy, aki a háború kitörése után napi szinten tartotta a kapcsolatot az ukrán és a nemzetközi sajtóval. Egy alkalommal azonban súlyos hibát követett el: mikor egy rakéta egy lakóházra zuhant több tucat halálos áldozatot követelve, Aresztovics elismerte, hogy nem egy orosz, hanem egy ukrán légvédelmi rakéta okozta a tragédiát. Elbocsátását követően fokozatosan egyre több kritikát fogalmazott meg az ukrán politikai vezetés, vagyis Zelenszkij irányába, majd bejelentette, hogy ha lesznek elnökválasztások, azon megméretteti magát.

Aresztovics nemrég kijelentette, hogy Oroszországnak és Ukrajnának békét kellene kötnie, majd miután ez megtörtént, közösen kellene beperelniük a Nyugatot.

fogalmazott Aresztovics Julija Latyinka orosz ellenzéki újságírónak nyilatkozva.

Hírdetés

Aresztovics szerint fenn kellene tartani a párbeszéd lehetőségét Putyinnal – amit Zelenszkij nem csak elutasít, de még törvénybe is iktatta annak tilalmát -, és békét kell kötni, majd be kell perelni a Nyugatot.

„Putyinnak kell azt mondania: legyen béke. De ezt különösen ravasz módon kell véghezvinnünk: kollektív pert indítunk a Nyugat ellen. Ukrajnában és Oroszországban van egy közös pont: a Nyugat tartozik nekünk”

mondta volt elnöki tanácsadó.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »