Arestovics: Scholz felelős az ukránok haláláért

Arestovics: Scholz felelős az ukránok haláláért

Aresztovics szerint Olaf Scholz német kancellár felelős az Oroszország által indított  háborúban életüket vesztett  ukránok haláláért.

A TSN.ua közlése szerint Olekszij Arestovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója a Bildnek adott interjújában kifejtette, hogy a német kancellár felelős a háborúban életüket vesztett ukránok haláláért,

mivel megígérte a nehézfegyvereket Ukrajnának, de még nem adták  át azokat. 

Szerinte Ukrajnának nagy hatótávolságú tüzérségre, harckocsikra, páncélozott járművekre és drónokra van szüksége Németországtól.

Hírdetés

„Ha megfelelő mennyiségünk lesz, megnyerjük a háborút. Amikor a Nyugat 120 nagy hatótávolságú tüzérségi egységet adott, a helyzet a fronton azonnal megváltozott – három nap alatt az oroszoknál csökkent az offenzíva sebessége” – mondta Olekszij Aresztovics.

Hozzátette azt is, hogy Németország korábban ígéretet tett arra,

hogy Ukrajnának 88 Leopard harckocsit és 50 Gepard légvédelmi önjáró egységet biztosít.

„Mr. Scholz, Ön felelős a halott katonáinkért és civiljeinkért, gyerekek halnak meg minden nap, naponta 100 katonát veszítünk, mert nem ad nekünk nehézfegyvert. Az ukrán hadsereg erős, meg tudnánk verni az oroszokat és kiűzni őket országunkból, de szükségünk van fegyverekre” – hangsúlyozta az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »