Aránytalanul erőszakosnak tartják a magyar hatóságok módszereit

Aránytalanul erőszakosnak tartják a magyar hatóságok módszereit

Az ENSZ vizsgálja a magyar hatóságok aránytalanul erőszakos módszereit a menekültekkel szemben, miután felmerült, hogy a rendőrök visszalöktek a Tiszába egy fuldokló férfit. A világszervezet száz hasonló esetet gyűjtött össze, és azt is kivizsgálnák, hogy a magyar kormány szándékosan segíti-e az embercsempészeket a legális migráció akadályozásával.

Egyre többen kérdőjelezik meg a magyar hatóságok módszereit, miután egy szíriai férfi belefulladt a Tiszába, írja a Channel News Asia. Az ügyben az ENSZ is vizsgálatot kezdeményezett, mert felmerült, hogy a rendőrök szándékosan nem segítettek a fuldokló férfin, másokat pedig visszalöktek a folyóba. Az ázsiai híroldal emlékeztet, hogy a magyar kormány gyakorlatilag kriminalizálta a bevándorlást és Orbán Viktor menekült- és EU-ellenes népszavazást is elrendelt.

Hírdetés

A magyar rendőrök visszaéléseivel és az ENSZ-vizsgálattal foglalkozik a US News Report is. A világszervezet száz olyan esetet gyűjtött össze, amikben a magyar rendőrök aránytalanul nagy erőt vetettek be a fegyvertelen és békés emberek ellen. Az ENSZ vizsgálatot kezdeményező szöveg szerint azt is ki kell deríteni, hogy a magyar kormány szándékosan segíti-e az embercsempészek munkáját a szögesdrót-kerítésekkel és az aránytalan büntetések kiszabásával.

Vlagyimir Putyin után már és Orbán Viktor is arról beszél, hogy Soros György akarja kívülről megdönteni a hatalmát – szól a német NTV híre. A két egyre inkább autoriter vezetőként viselkedő politikus között a másik párhuzam, hogy a nekik nem tetsző civil szervezetek munkáját is próbálják megnehezíteni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »