Aranyáron etetnek a mesés Adrián

Aranyáron etetnek a mesés Adrián

A kiugró árakból a vendéglátók rövid távon profitálnak, azonban néhányan attól tartanak, hogy ezért még meg fognak fizetni, mert a turisták emlékeznek, a hírek pedig gyorsan terjednek – írja a horvát 24Sata.hr hírportál, ami a tengerparti árakat ismerteti.

Úgy tűnik, a horvát vendéglátósok is ráéreztek a lenyúlás ízére, a nyaralók megkopasztása ugyanakkor hamar visszaüthet. A horvát portál szerint a Trip Advisor nevű utazási portál ma már tele van olyan kommentekkel, melyekben a Horvátországot megjárt turisták az árakról panaszkodnak. „Ne menjetek oda. Mi biztosan nem megyünk többé”, „Ez volt eddig a legdrágább nyaralásunk. Több száz kunát fizettünk csak a hamburgerért, a szendvicsekért és a pizzáért” – írják a kommentelők.

Hírdetés

Hamburger: közel 6 ezer forint

A portál szétnézett a tengerparton, hogy milyen árakkal találkozhatnak ott a turisták. Hvar szigetén azt tapasztalták, hogy ott olyan árak vannak, amelyektől a horvátoknak is eláll a lélegzetük. Így a hasábburgonya 20 kunába (820 Ft), a Cézár-sajáta 65 kunába (2700 Ft) kerül, de egy hamburgerért is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk: ennek az ára 65 (2700 Ft) és 140 kuna (5740 Ft) között mozog.

De más városokban sem sokkal jobb a helyzet: Rovinjban egy átlagos hamburger 63 (2580 Ft) kunába kerül, fél liter ásványvízért pedig 17 kunát (700 Ft) kell fizetnünk. Splitben átlagosan 85 kunáért (3480 Ft) vehetünk pizzát egy étteremben, az árak itt 54-től (2200 Ft) 110 kunáig (4500 Ft) terjednek. Az alkoholtartalmú italok sem olcsók: 28 kunát (1150 Ft) kell fizetünk egy korsó csapolt sörért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »