"Arany élet" ígérete: enyhén gyanús kanadai ajánlat érkezett a kalocsai, egykor katonai repülőtérre

"Arany élet" ígérete: enyhén gyanús kanadai ajánlat érkezett a kalocsai, egykor katonai repülőtérre

Egészen konkrét vételi ajánlatot tett a Foktő-Kalocsa-Uszód Repülőtérre egy kanadai cég – jelentette be dr. Bálint József kalocsai polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén, szokásos tájékoztatójában.

Összegekről és egyéb részletekről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mondván, a községek vezetőivel leghamarabb a jövő héten lesz alkalma tárgyalni, ám annyit hozzáfűzött, ha sikerül üzletet kötni, akkor „arany élete lesz” az új polgármesternek. Mint ismert: dr. Bálint bejelentette: nem indul újra a székért és október elején a közélettől is visszavonul.


Komoly „kanadai” cég lehet ilyen honlappal (rákattintva nagyítható)

Hírdetés

A szűkszavú polgármesteri tájékoztatóból kiderült: a Gloder Capital LLP a lehetséges vevő, miután hivatalosan is érdeklődött a mintegy 300 hektáros, három település tulajdonában lévő ingatlan iránt.

A Kanadában bejegyzett vállalat – még finoman szólva is fejlesztés alatt álló – honlapján valóban szerepelnek magyarországi tervek. Mint írják, „légi logisztikai központot” szeretnének létrehozni hazánkban, de teljesen máshol, a Kiskunlacháza melletti egykori katonai repülőtéren. A portál megnyitása óta talán átgondolhatták terveiket, ha megkeresték a kalocsai önkormányzatot.

Ha a honlapon nagy vonalakban vázolt projektet valósítják meg, akkor leendő központjuk légiutas- és teherforgalom bonyolítására lesz alkalmas, sőt, valószínűsítik, hogy a tevékenységeik közé tartozik majd a repülőgép-építés és a pilótaképzés is, mivel e lehetőségek iránt „a Boeing már most érdeklődik, lehetséges ügyfélként” – írják.

A kanadai cég árajánlata nem várt helyről érkezett. Néhány hete még egy 22 fős kínai delegáció járt Kalocsán, hogy egy alapos helyszíni szemlén felmérjék a területet. Úgy hírlik, Kiskunlacházára is ellátogattak, hasonló céllal. A tulajdonos települések korábban több nyilatkozatban is megerősítették: csak az együttes eladás érdekli őket, hiszen a reptér egésze sokkal nagyobb értéket képvisel, mintha elkezdenék parcellánként vagy akár külön-külön értékesíteni tulajdonrészüket.

(Baon nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »