Áramkimaradásokra készülnek a svédek

Áramkimaradásokra készülnek a svédek

A svéd katasztrófavédelmi hivatal (MSB) korábban ajánlást fogalmazott meg, hogyan készüljön fel a lakosság egy esetleges krízisre, például hosszabb áramkimaradás esetére. 

A szervezet pontos listát tett közzé, hogy az úgynevezett válságládába – amelyet minden háztartásba javasolnak – mit rakjanak az emberek. A szervezet szerint többek között kemping gázfőző, hajtókaros rádió, hálózsák, zseblámpa, tartós élelmiszer és orvosi felszerelések szükségesek. 

Hírdetés

A testület szociáldemokrata elnöke pontosan nem tudta megmondani a Dagens Nyheter kérdésére, kik kerülhetnek bele a támogatottak körébe és körülbelül hány érintett lehet, ugyanakkor hozzátette, hogy a lakosság védelme nem lehet „osztálykérdés”.

Az MSB válságkommunikátora üdvözölte Göteborg lépését, ugyanakkor hangsúlyozta, nem a drága felszerelésekre kell a hangsúlyt helyezni, hanem a felkészültségre, valamint a gyakorlati készségek elsajátítására. Anna Teljfors példaként említette, hogy meg kell tanulni, hogyan lehet például melegen maradni fűtés nélkül.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »