Arafat is jelentést kér a szatmárnémeti kórház előtt elesett néni esetéről

Arafat is jelentést kér a szatmárnémeti kórház előtt elesett néni esetéről

Raed Arafat, az egészségügyi minisztérium államtitkára részletes jelentést kért az esetről. Nem ő az egyedüli azonban, a Szatmár Megyei Kórház vezetősége ugyanis szintén felszólította a sürgősségi osztály irányítóját: jelentését mutassa be az etikai bizottság előtt.

Constantin Demian, a kórház sajtószóvivője a Szatmár.ro megkeresésére előbb elmondta, az érvényben lévő előírások szerint a sürgősségi osztály munkatársai csak azt követően láthatják el a pácienst, ha azt a mentősök (vagy valaki más) a kórházba szállítja. Később az egyik román nyelvű portálnak azt nyilatkozta, hogy a segítséget kérő személyt a recepciós utasította arra, hogy értesítse a mentősöket. Az osztályon dolgozó két ügyeletes orvos nem tudott az esetről.

Hírdetés

A Szatmár Megyei Mentőszolgálat tájékoztatása szerint őket 12.22.55-kor értesítették az esetről. Ekkor valamennyi mentőautó foglalt volt, így öt perccel később, 12.28-kor ért a nénihez az egység a sürgősségiről, ahol előbb átadták a korábbi pácienst. Tájékoztatásuk szerint kiérkezésükkor a néni tudatánál volt, légzési és keringési rendszere stabil volt.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »