„Áradt a Szentlélek” – Orbán Viktor szerint Ferenc pápa keményebben fogalmazott, mint ő

„Áradt a Szentlélek” – Orbán Viktor szerint Ferenc pápa keményebben fogalmazott, mint ő

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában némileg udvariatlan módon, Ferenc pápa szájába adott kijelentéseket, ugyanakkor szerinte már egy év kell ahhoz, hogy felszámoljuk az őszödi beszéd örökségét.

Cikkünk frissül.

Hírdetés

Az első téma az őszödi beszéd volt (amekkora szerencséje van Orbánnak, épp ma 15 éve annak, hogy kiszivárgott a beszéd az akkori közrádióba. Annyit azért zárójelben jegyezzünk meg, vajon a jelenlegi kormányfőről egy hasonló beszéd megjelenne az állami sajtóban? – a szerk.), amellyel kapcsolatban elmondta, hogy ő azok közé tartozik, akiknek nem volt oka, hogy megváltoztassa a véleményét. „Dermesztő pillanat” volt akkor is, és most is az, és szerinte ijesztő, hogy aki ezt előidézte, „a velünk élő múlt” vissza akar térni (Budai Gyula lájkolja – a szerk.). Orbán Viktor szerint az őszödi beszéd nemcsak arról szólt, hogy véresre verték az embereket, hanem különböző megszorítások után végül csődbe vitték az országot. „Milyen jó, hogy ez már a múlt” – sóhajtott fel, és szerinte azzal, hogy jövőre adnak egy újabb plusz hét nyugdíjat a nyugdíjasoknak, teljesen magunk mögött hagyjuk az őszödi beszédet.

Valamiért hosszasan lamentált az nemzeti konzultációk szükségességén is, de azon kívül, hogy ezután megállapította azt, hogy „amikor beszélek, bizton tudom, hogy az egész ország véleményét képviselem”, nem mondott újat.

Ami még fontos tétel, hogy a hitelmoratórium után lesznek további gazdasági döntések is, ezeket hétfőn jelenti be az Országgyűlés előtt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »