Aradon „parkol” a Volkswagen? A partiumi megyeszékhely húzhat hasznot a szíriai offenzívából

Aradon „parkol” a Volkswagen? A partiumi megyeszékhely húzhat hasznot a szíriai offenzívából

Elhalasztotta a döntést tervezett törökországi gyárépítéséről a Volkswagen Ankara szíriai offenzívája miatt. Az új helyzet nyomán akár a már korábban „tesztelt” Arad húzhatja a hasznot.
A német Handelsblatt című lap keddi cikke szerint miután Törökország katonai támadást indított Észak-Szíriában, mindez kihatással bír a német autóipari óriás terveire is, a konszern elhalasztja a döntést a Törökországba tervezett üzeméről. A Portfolio.hu beszámolója szerint a Volkswagen már évek óta tervezi, hogy újabb európai üzemmel bővíti a gyártókapacitását, több helyszínt is vizsgáltak, az utolsó körben már csak Bulgária és Törökország volt versenyben, végül utóbbi mellett döntött a vállalat.

A német autógyártó nem kevés pénzt, egymilliárd eurót költene az új üzemre, itt gyártanák a Volkswagen Passatot és a Skoda Superbet, az üzem kapacitása éves szinten 300 ezer autó lehet, a gyárban 5000 alkalmazottat foglalkoztatnának.

A Handelsblatt értesülései szerint viszont a Volkswagen elhalasztotta a török üzemről szóló döntést, aminek az oka a szíriai invázió lehet, ezért egyelőre nem írják alá a szerződéseket. A német lap azt írja, hogy ronthatja a konszern megítélését, ha ebben a helyzetben dönt a török üzem megépítése mellett.

A hírre reagálva Gheorghe Falcă, Arad volt polgármestere megerősítette, hogy a német autógyártó a partiumi várost is kiszemelte leendő gyára telephelyéül, a helyi önkormányzat pedig a rendelkezésére bocsátott egy 1100 négyzetméteres területet. A májusi választásokon európai parlamenti képviselői mandátumot szerzett politikus kedden a bukaresti G4Media hírportálnak elmondta, elöljáróként az év elején több tárgyalást is folytatott a Volkswagen illetékeseivel, ezt követően pedig a román kormány integrált ajánlatot tett a társaságnak.

Hírdetés

Falcă szerint Arad fekvése logisztikai és infrastrukturális szempontból egyaránt ideális, mivel vasúti, légi és autópálya-összeköttetéssel rendelkezik, ugyanakkor 150 kilométeres körzetben több nagy autóalkatrész-gyártó üzem is működik.

 

 

 

 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »