Arabnak látszó kopogtatók vertek össze egy migrációellenes politikust

Arabnak látszó kopogtatók vertek össze egy migrációellenes politikust

Péntek reggel Jämsänkoskiban saját lakásában támadták meg Pekka Kataját, a Finnek Pártja (Perussuomalaiset) közép-finnországi választási körzetének elnökét – írja a Kuruc.info. Erőszakkal behatoltak az otthonába, a földre teperték, majd véresre verték. A férfi agyvérzést kapott, életét a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti.

A politikus ajtócsengetésre nyitott ajtót, amikor két férfi az utcáról, pártaktivistának kiadva magát, benyomta az ajtót, leütötte, majd amikor a földre került, véresre rugdosta. A támadók távozta után Kataja még képes volt a rendőrséget és a mentőket értesíteni, akik hamarosan kiérkeztek. Életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Kataja súlyos sérüléseket szenvedett. Agyvérzést kapott, s sebeit száz kapoccsal kellett összefogni.

Kataja elmondása szerint támadói „arab országokból jötteknek látszottak”, s a körülmények miatt valószínűnek kell tartani, hogy politikai erőszakról van szó. Emellett szól, hogy a támadók tudták a lakcímét, a Finnek Pártja aktivistáinak adták ki magukat, s támadás előtt a nevét és személyazonosságát is megkérdezték tőle. E feltételezés mellett szólhat az is, hogy Kataja Jämsä város képviselőjeként több alkalommal követelte a külföldiek számára létesített befogadó központok megszüntetését.

Az esetről az esti órákig bezárólag csak a Finnek Pártja sajtója (Suomen uutiset) számolt be.

Hírdetés

Fenyvessy Ferenc
Finnország

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)

Kerecsen – Magyarország egyik legrégebbi íjászboltja és íjászlőtere
– A Szent Korona Rádió támogatója (X)

The post Arabnak látszó kopogtatók vertek össze egy migrációellenes politikust appeared first on Szent Korona Rádió.


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »