Arab törzsek követelik az amerikai és a török csapatok távozását Szíriából(videó)

Arab törzsek követelik az amerikai és a török csapatok távozását  Szíriából(videó)

A szíriai Al-Hasakah kormányzóságban jelentős demonstrációt tartottak, melyen az amerikai és a török csapatok Szíriából történő távozását követelték.

A tüntetésen elsősorban a Szíria észak-keleti részén élő törzsek vettek részt, mint például az Al-Tayy törzs. Az eseményre Al-Qamishli vidékén került sor, ahol több száz ember vonult fel az amerikai és a török csapatok jelenléte ellen tiltakozva.

A Union News nevű híroldal videót is készített az eseményről ahol a tiltakozó tömeg szíriai zászlókkal és Bashar Al-Assad szíriai elnök képével vonult fel. A híroldal által megkérdezett tiltakozók kifejezték támogatásukat az szíriai államfő felé és kijelentették, hogy a Szíriai Arab Hadsereg mellett állnak. E mellett reményüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a szíriai hadsereg hamarosan visszafoglalja az ország egész területét és kiűzi az idegen csapatokat.

Hírdetés

Az utóbbi hónapokban több konfliktus is történt az Eufrátesz folyó mentén élő szíriai törzsek és az amerikai megszállók által támogatott kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) nevű milícia között.

Deir Ezzor környékén fegyveres összecsapások is voltak az SDF és a helyi törzsek között, ugyanis az amerikaiak által támogatott kurd milícia meggyilkolta az egyik törzs vezetőjét.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »