Arab bevándorlók gyilkoltak magyart Franciaországban – Kalasnyikov-sorozattal

Arab bevándorlók gyilkoltak magyart Franciaországban – Kalasnyikov-sorozattal

Apát és fiát is lelőtték vasárnap a dél-franciaországi Marseille egyik kávézójának teraszán. A fiatalember a helyszínen meghalt.

Fegyveres leszámolás történt Marseille-ben vasárnap délelőtt. A francia híradások szerint a belvárosban található O’Stop bárban egy összeszólalkozást követően autóból nyitottak tüzet egy csoportra a kávézó bejáratánál. A két támadó automata gépfegyverrel – valószínűleg Kalasnyikovval – adott le több lövést a teraszon tartózkodó társaságra. Az akció során összesen hatan sérültek meg, egyikük, egy magyar fiatalember életét vesztette a helyszínen. Édesapját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az álarcos fegyveresek a támadást követően elmenekültek a helyszínről, autójukat kiégve találták meg a rendőrök. A francia nyomozók nagy erőkkel keresik őket.

Az MNO levelet kapott az eset kapcsán, melyben az áldozat egy közeli ismerőse jelentkezett, hogy információi vannak a lövöldözésről. Mint elmondta, az elhunyt édesanyja fel tudta venni a kapcsolatot a lövöldözés során megsérült egyik áldozattal, aki beszámolt a tragikus eseményről. Értesüléseik szerint az áldozat, T. László és családja békési, ő maga édesapjához ment Marseille-be nyár elején látogatóba. Az apa, aki korábban az idegenlégióban szolgált, az O’Stop portásaként dolgozott. A lövöldözésről megjelent beszámolók testőrként emlegetik T. Lászlót, az MNO informátora viszont nem tud arról, hogy lett volna munkája a fiatalembernek Franciaországban. Úgy tudják, Békésen sofőrként dolgozott, szabadidejében pedig amatőr szinten kézilabdázott. Lakóhelyük környékén kedves, mosolygós srácként ismerték, és senki sem tud arról, hogy korábban lett volna dolga a rendőrséggel.

Információik alapján a sérültek között a magyar édesapán kívül szerb és francia nemzetiségűek is vannak. A lövöldözésnek több tucat szemtanúja volt, forrásuk pedig nem egy, hanem két halottról tud. A párizsi magyar konzulátus ügyeletén vasárnap este még nem tudták megerősíteni a lapnak, hogy magyar áldozata lenne a lövöldözésnek. A Facebookon T. László ismerősei sorra fejezik ki részvétüket a családnak a tragédia nyomán.

Hírdetés

Arab bevándorlók gyilkoltak

Az eset kapcsán portálunk is kapott információkat, melyek – némi apróbb eltérés mellett – rávilágítanak egy, a francia hírportálok (és ezek szerint az MNO által is) gondosan palástolt, de egyáltalán nem elhanyagolható tényre: szeptember 13-án, hajnalban arab bevándorlók végezték ki a magyar fiatalembert.

Informátorunk szerint az áldozat Békés városában nőtt fel, néhány éve ment ki Franciaországba az édesapja után, aki már néhány évtizede külföldön élt. Az édesapa több vendéglátóhelyet üzemeltet Marseille-ben, ahol a fia is besegített mint biztonsági őr.

Vasárnap hajnalban a fiatalember egy arab származású társaságot kért meg a távozásra illetlen viselkedésük miatt, amely vitát szült. A későbbi áldozatnak sikerült távozásra bírnia az arab galerit, de ők – megközelítőleg reggel 6 magasságában – visszatértek, és autójukból Kalasnyikov-gépkarabéllyal lövéssorozatot adtak le a szórakozóhelyre.

Az áldozat éppen a bár előtti teraszon tartózkodott, amikor a halálos lövések érték. Az épületben még 15-20 ember lehetett, közülük 5-en sérültek meg, hárman súlyosan. A súlyos sérültek egyike a helyiség üzemeltetője, egyben az áldozat édesapja.

Az áldozat – informátorunk jó barátja -, Békés megyében, a radikális körökben is ismert volt.

A súlyosan bevándorlófertőzött Marseille-ben rendszeresek a fegyveres leszámolások, bandák közti összetűzések. Bernard Cazeneuve belügyminiszter egy vasárnapi televíziós műsorban így fogalmazott: „túl sok az erőszak ebben a városban, le kell fegyvereznünk ezeket a csoportokat”. A hatóságok próbálnak tenni ellene: az elmúlt időszakban közel 6000 fegyvert gyűjtöttek be, melyek közül 1200 gépfegyver volt.

(Kuruc.info – MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »