Április végéig kell kidolgozniuk a minisztériumoknak a leépítésre vonatkozó tervet

Április végéig kell kidolgozniuk a minisztériumoknak a leépítésre vonatkozó tervet

Április végéig kell kidolgozniuk a minisztériumoknak a leépítésre vonatkozó tervet Kulcsár Péter2024. 04. 17., sze – 15:14

Április 30-ig kell kidolgozniuk a minisztereknek és a központi állami hivatalok vezetőinek az állami hivatalnokok számának csökkentéséről szóló terveket – az erről szóló javaslatot szerdán hagyta jóvá a kormány.

Hírdetés

 „A kormányjavaslat célja az államigazgatásban dolgozók számának megállapítása” – áll a rendeletben. A jelentés alapján kerülhet sor a központi állami alkalmazottak számának racionalizálására és a hatékonyabb államigazgatás megteremtésére.

Robert Fico (Smer) kormányfő a múlt héten jelentette be, hogy akár a harmadával csökkenthetik a hivatalnokok számát. Azután nyilatkozott erről, hogy ellenőrző napot tartott a Ladislav Kamenický (Smer) által vezetett pénzügyminisztériumban.

Az intézkedés célja az államháztartás konszolidálása. Szlovákiának jövőre vagy a GDP 1%-ával, vagy 1,4 milliárd euróval kell csökkentenie a deficitjét. Ennek érdekében a kormánypártok egyelőre a dohánytermékek és a cukrozott italok adójának megemeléséről döntöttek – ez azonban csak mintegy 100 millió eurós bevételt eredményez az államkasszának.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »