Április végéig hosszabbítják a karantént Ukrajnában

Április végéig hosszabbítják a karantént Ukrajnában

A Miniszteri Kabinet 2021. április 30-ig meghosszabbította Ukrajnában a karantént, és február 24-től sárga járványügyi szintet állapított meg az országban.  

A kormány ezt a döntést február 17-én, szerdán tartott ülésén hozta meg – adta hírül a Korrespondent.net hírportál.

„Javasoljuk Ukrajna területén a karanténidőszak meghosszabbítását 2021. április 30-ig,

és az epidemiológiai szintek bevezetésével adaptív karantén létrehozását.

Négy szintre osztjuk az ország megyéit – zöld, sárga, narancssárga és piros” – mondta Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter a kormányülés során.

Elmondása szerint a járványveszély sárga szintjén életben vannak azok a korlátozások, amelyek bizonyos engedményekkel jelenleg is érvényben vannak az országban.

Hírdetés

A sárga szint az egész országban alapszint lesz, amíg el nem érjük a zöld vagy piros szintet. Ezek azok a korlátozások, amelyek ma némi lazítással érvényben vannak – mondta a tárcavezető.

Többek között megengedett:

Sztepanov megnevezte a karantén törlésének feltételeit is. Szerinte erre akkor lesz lehetőség, ha a régiók felében teljesülnek a zöld karanténzóna feltételei. Ugyanakkor az influenza és az akut légúti vírusfertőzések előfordulási aránya e feltételekhez volt kötve.

Ez a szint a következő feltételek mellett érhető el:

Sztepanov azt is elmagyarázta, miért választották ezt a két mutatót:

„Mivel vannak olyan polgárok, akik nem tesztelnek vagy nem fordulnak orvosi ellátásért, hanem egyszerűen feljegyzik, hogy légzőszervi betegségük van és betegszabadságra mennek.

Ezt kivétel nélkül figyelembe kell vennünk. Ezért a zöld szint esetében az akut légúti vírusfertőzések és a COVID-19 helyzetét vettük figyelembe”.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »