Apjok Norbert: a vélemények megoszlanak, de többségében a mandátum folytatása mellett szólnak

Apjok Norbert: a vélemények megoszlanak, de többségében a mandátum folytatása mellett szólnak

Apjok szombaton a közösségi médiában reagált az ideiglenes elnök felvetéseire, mint írta, a gyűlésen nem született semmilyen döntés, amely az én személyét érintette volna. A vélemények valóban megoszlanak, viszont nagy többségében szerinte a mandátum folytatása mellett szólnak.

Hírdetés

„Bízom benne, hogy hamarosan az ügy végére érünk, hiszen azt gondolom, hogy a Máramaros megyei magyarságot nem megosztani, hanem ellenkezőleg összefogni és hatékonyan képviselni kell” – mondta a diplomabotrányba keveredett képviselő, akitől az RMDSZ kétszer kérte lemondását mandátumáról, mert szerintük félrevezette a szövetség felsővezetését és a választókat.

Apjok szerint jelen pillanatban megosztás helyett építkezni kellene, ő a szervezet megújulását, a tétlenség megszüntetését és a munka felvállalását látja irányadónak.

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, a Nagybánya Területi RMDSZ választmányi ülést tartott, amelyet végül a nyilvánosság jelenléte nélkül szerveztek meg. A gyűlés után a Transindexnek Székely István ideiglenesen kinevezett elnök azt nyilatkozta, hogy az álláspontok nem közeledtek Apjok Norbert és az RMDSZ között, Apjok pedig elfogadta azt, hogy a Szövetség Állandó Tanácsa szankciókat léptet érvénybe, amelynek kimenetele Székely szerint legenyhébb esetben is az lehet, hogy az RMDSZ megvonja a képviselőtől a bizalmat.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »