Apáti Bence: Péterünk lehányta az ünnepi asztalt, de még a karácsonyfát is

Apáti Bence: Péterünk lehányta az ünnepi asztalt, de még a karácsonyfát is

Ízlelgessük ezt a mondatot. Egészen áprilisig. Aztán menjünk el szépen szavazni.

Amikor így ünnepek után-alatt az ember elkezdene reménykedni abban, hogy miután mindenkit jó alaposan átjárt a karácsony szelleme, végre egy kicsit meg-, illetve lenyugodnak a kedélyek, akkor mint valami hívatlan, részeg rokon nagy dérrel-dúrral berúgja az ajtót Márki-Zay Péter.

Nem friss az eset, Péterünk néhány nappal ezelőtt hányta le az ünnepi asztalt, a gondosan becsomagolt ajándékokat, no meg a feldíszített karácsonyfát, de miután a brutális buligyilkosság érthető módon úgy elborította az agyamat, hogy nem láttam a méregtől, kénytelen voltam néhány napig várni, amíg kissé lenyugszom.

Hagynom kellett egy kicsit leülepedni a hallottakat, mégse írjon már az ember indulatból.
Ismert, hogy az önmagát jobboldali messiásnak gondoló baloldali miniszterelnök-jelölt szilveszter éjszakáján egy igen homályos okfejtésbe bonyolódott, aminek lényegében az állt a középpontjában, hogy szerinte azért fogja megnyerni a választást, mert az időseket, akik zömében a kormánypártokkal szimpatizálnak, megtizedelte a koronavírus.

Ezen a ponton zárójelben mindenképpen muszáj megjegyeznünk, hogy az oltásokkal kapcsolatos legutóbbi tudásunk az, hogy pont a baloldal volt az, amelyik teljes gázon bőgette az oltásellenes propagandát; úgy hergeltek az orosz és a kínai vakcinák ellen, mintha nem lenne holnap, tehát ha Márki-Zay úr magvas gondolatait vesszük alapul, akkor inkább a DK-vak és a többi baloldali párttal szimpatizáló idősek és veszélyeztetettek esnek-esnének bele a hódmezővásárhelyi polgármester által emlegetett halmazba.

Most hirtelen Penz András DK-s politikus jut eszembe, aki szegény tavaly március 26-án 76 évesen hunyt el – Telexül: hullott el, de erre még később visszatérünk -, aki ugyan élhetett volna azzal a lehetőséggel, hogy feleségéhez hasonlóan felvegye a Sinopharmot, de nem így tett.
Ebben a döntésében valószínűleg hatalmas szerepet játszhatott az a Gyurcsány házaspár, akik akkoriban a kínai vakcinák legnagyobb kritikusaiként haknizták végig az országot.

Na de vissza Márki-Zayhoz!

A koronavírusban elhunyt idős fideszesekről, mint a baloldali győzelem titkos receptjéről szónokló kapitány egyébként valamifajta lelkesítő, motivációs beszédnek szánhatta ünnepi bejelentkezését, tekintettel arra, hogy odaát valósággal eluralkodott a káosz és a kétségbeesés, miután a 444 kiszivárogtatta annak a baloldal által megrendelt közvélemény-kutatásának az eredményét, amely azt mutatta, hogy Márki-Zay színrelépése valóságos katasztrófát okozott, meg több mint 14 százalékos fideszes előnyt.

Hírdetés

Ezt szerette volna cáfolni a maga futóbolond módján, no de ilyen, amikor a vereség ízét a szájában érző sereg kétségbeesésében minden mindegy és végül is mi baj lehet alapon az utolsó pillanatban új hadvezért választ magának; a vezető hülyeséget hülyeségre halmozva még nagyobb bajt csinál.
Ugyanis az új kapitány a fenti véleményét azzal igyekezett alátámasztani, hogy soha életében nem hitt a közvélemény-kutatásoknak.

Aminek ugye némileg ellentmond az a tény, hogy az előválasztás során félmilliárdból kampányoló Karácsony Gergelyt pont egy közvélemény-kutatás eredményét lobogtatva vette rá a visszalépésre.
Túl azon, hogy Márki-Zay állítását semmilyen adat sem támasztja alá, sőt mint azt fentebb említettem, a keleti vakcinák ellen hergelő politikusaik miatt inkább a másik oldalon lehetne az oltásokat politikai alapon elutasító elhunytakat feljegyezni, a kegyeletsértő kijelentés olyan szinten minősíthetetlenre és aljasra sikeredett, hogy még a hírhedten véresszájú, baloldali Amerikai Népszava is felháborodott, és hosszú írásban kelt ki a baloldal miniszterelnök-jelöltjének mondatai ellen.

A történet persze itt még nem ért véget, mert a Telex képes volt fokozni a fokozhatatlant, Bolcsó Dánielt ugyanis annyira átjárta a harci szellem meg függetlenobjektivitás, hogy Márki-Zay beszédével összefüggésben a járványban elhullott fideszesekről írt.

Elhullott fideszesek.

Ízlelgessük ezt a mondatot.

Egészen áprilisig.

Aztán menjünk el szépen szavazni.

Apáti Bence – www.origo.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »