Apáti Bence: Örök Olga, Mucika visszatér!

Apáti Bence: Örök Olga, Mucika visszatér!

Kálmán Olga előbukkant!” Sikoltottam fel, szinte hiszterikus állapotban, mikor megláttam az univerzum legeslegobjektivabb exújságíróját az Egyenes Beszéd című műsorban.

Nagyon vártam már, hogy Olga újra megjelenjen, és beszámoljon róla, hogyan telnek a napjai, milyen érdemi munkát végzett abban pár hónapban, amiben a DK kultúrpolitikusaként keresi azt a szóra sem érdemes, havi egy millácskát.

Tudvalevő, hogy Mucika, miután olyan kínosan leszerepelt az ellenzéki főpolgármester előválasztáson, hogy már-már szinte megsajnáltam, Gy. Németh Erzsébet kulturális főtanácsadója lett. Ami azért különösen pikáns, mert Olga asszony soha életében nem foglalkozott kultúrával, leszámítva azokat a beszélgetéseket, amelyekben Csáki Judit kritikussal rettegtek versenyt a Fidesztől, a Soros-plakátoktól, meg Vidnyánszky Attilától, valamint századszorra is elsiratták az Alföldi-féle Nemzetit. Tehát Olga semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik a kultúrával kapcsolatában.

(Mondjuk, ismerve az ellenzéki pártok által delegált felügyelőbizottság tagokat, igazából az lenne a furcsa, ha Kálmán Olga olyan területen kapott volna feladatot, amihez legalább egy egészen picit is ért. Gondoljunk csak a BKV Vasúti Járműjavító Kft.-re és Vágó István romantikus kapcsolatára. Vagy ne.)

Ezért voltam roppant kíváncsi arra, hogy a bukott tévés és főpolgármester-jelölt mit gondol, mit tervez a fővárosi színházi világgal, a múzeumokkal, és a kortárs táncműhelyekkel. Tehát, hogy pestiesen szólva, mi francra veszi föl azt a temérdek közpénzt.

Hát.. őő.. Szóval.. Nem lettem okosabb.

Kálmán Olga ugyanis úgy tűnt azt sem tudja, milyen rendezvényen van. Vagy tudta, de baromira nem érdekelte.

Hiába érdeklődött Simon András bármiről, Olga mindig ugyanoda lyukadt ki. Pontosan ugyanoda.

Ami a legkevésbé sem meglepő, ugyanis Olgánál egyszer, nagyjából akkor, amikor Simicska Lajos felvásárolta az ATV-től, hogy a szocik helyett inkább Vona Gábor szekerét tolja, valami végérvényesen, és visszafordíthatatlanul beakadt. Egészen pontosan két dolog.

Az oktatás és az egészségügy. A két dolog azóta összenőtt, mint két kicsi Legó, egy nagy egésszé vált, elválaszthatatlan lett, és az ellenzék, no meg Kálmán Olga jelszavává vált.

Oktatásegészségügy

A bűvös szó, a valami, az atombomba, ami majd egyszer valamikor, a távoli jövőben a mucsai sárba dönti, elkergeti az Orbán rezsimet. Amely elhozza a felszabadulást, a Kánaánt.

És Gyurcsány Ferencet. Legalábbis minden bizonnyal így gondolja Olga, mert 2017 február 14-e óta ezt a szót ismételgeti, szuggerálja, mondja, hadarja, szótagolja, súgja, sziszegi, hörgi:

Oktatásegészségügy

Hírdetés

Teszi ezt borzalmasan erőszakosan.

Rögeszmésen.

Ijesztően.

Tényleg ijesztően, mert csütörtök este az ATV stúdiójában is arról kezdett először beszélni, hogy azért indult országjárásra, mert az emberekkel közösen szeretné úgymond kitalálni Magyarországot. Magyarország faluit, utcáit, minden apró zegét-zugát, de – minő meglepetés -, megint az oktatásegészségügyhez lyukadt ki.

Mert hát hiába szeretne ő tiszta erőből egy új, modern Magyarországot, egy sokadik Gyurcsány-féle progresszív köztársaságot megálmodni, ha minden helyszínen az egészségügy és az oktatás problémái kerülnek rendre szóba. Illetve csak ez a kettő. Na meg persze egy kis korrupció.

Az embereket csak az oktatásegészségügy érdekli.

Tárja szét szomorúan a kezét.

És már sorolja is az oktatásegészségügy számait.

Simont láthatóan azért érdekelné ez a Magyarország megálmodása projekt, meg az is, hogy Olgának mi a jelenlegi munkája kulturális főtanácsadóként, de a volt újságíró egyszerűen kizökkentethetetlen.

Nem érdekli, hogy főnöke, Gyurcsány, miért küldte országjárásra, nem érdekli, hogy azért illene megmagyaráznia, hogy milyen kulturális tanácsokat osztogat havi egy millióért.

Csak az oktatásegészségügy.

Mindezt bratyizva, erőszakosan tegeződve, hiszen ő tévés, ő kolléga, ő újságíró, aki most éppen politikus. De ez csak egy átmeneti állapot, hiszen ő Olga maradt, csak így: Olga, mindig is az lesz, hisz ő egy jelenség, egyszeri és megismételhetetlen, aki imád kérdezni, aki alig várja, hogy újra legyen egy műsora, amiben végre újra oktatásegészségügyezhet, és méhkirálynőként terpeszkedve fogadja a szoci értelmiség alázatos hódolatát, és bókjait.

Tényleg ijesztő volt látni Kálmán Olga csütörtöki produkcióját.

Vagy inkább szánalmas?

Nem is tudtam eldönteni.

Apáti Bence – https://hirtv.hu/apati_bence_blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »