Apáti Bence: Jakab Péter, Travolta és Terminátor szerelemgyereke

Apáti Bence: Jakab Péter, Travolta és Terminátor szerelemgyereke

Keményebb, mint a kád széle.

Nem lehet eleget beszélni a baloldali összeolvadás legizgalmasabb figurájáról, akiért egy emberként lelkesedik a 444 és Gyurcsány, akiért Németh Péternél csak Juszt László lelkesedik jobban, aki feszes bőrkabátjában vagányabban néz ki, mint John Travolta és a Terminátor eltitkolt szerelemgyereke, aki keményebb, mint a kád széle, és aki olyan bátor, hogy mikor Chuck Norris meglátta, amint széles terpeszben, kidüllesztett mellkassal statisztál egy tüntetésen Gyurcsánynak, állítólag úgy elbujdosott, hogy csak hetekkel később bukkantak rá, amint egy bokor mögött zokogva vallotta be: végleg visszavonul a showbizniszből.

Csak emberek, mármint valódi emberek közé ne menjen.

Mert abból csak a baj van.

Mérges lesz akkor Jakab.

Ja igen, aki eddig nem találta volna ki; róla, a Jobbik elnökéről, a melósok meg a kisemberek védőszentjéről fogunk beszélni.

Szóval terepen dühös meg frusztrált lesz Péter, zavarják ugyanis az emberek, na..

Főleg, ha dolgoznak.

De ugye az vesse rá az első követ, aki egy nehéz reggelen, 2 végtelenül hosszú percen át tartó, fárasztó munkát követően nem üvöltözött még magából kikelve, káromkodva, munkagépeket vezető melózó melósokkal.

(Embertelenül nehéz dolog ám 60 másodpercen át kamerába nézni meg beszélni, én már csak tudom.)

Aki lemaradt volna, Jakab Fonyódligeten forgatott, az út közepén, és miután egy munkagép ki szeretett volna tolatni, telesírta az ellenzéki sajtót, hogy a csúnya Fidesz már traktorokkal akarja elhallgattatni.

A tragédiáról és a tragédiát követő szóváltásról felvétel is készült, ami egy fura és indokolatlan ponton megszakadt. Ezt a megszakítást követő, ez idáig eltitkolt részt szivárogtatta most ki valaki a Vasárnap.hu-nak. Úgy tűnik, még a Jobbikban sem tetszett néhány embernek, ahogyan a folyton a melósokra hivatkozó milliomos történelemtanár egy valódi melóssal beszél.

No, az eddig ügyesen eldugdosott videón azt látjuk, ahogy a baloldal egyik miniszterelnök-jelöltje, akibe amúgy szinte a teljes függetlenobjektív sajtó fülig szerelmes, magához képest is kimondottan bunkó módon számonkéri a munkást, hogy hogyan is merészeli megzavarni abban a roppant fontos tevékenységében, amikor a haza érdekében, fröcsögve Mészáros Lőrincezik. A melós ugyan ragaszkodik hozzá, hogy hát igazából ő is dolgozna, meg menne a dolgára, arra meg egyetlen út vezet, pont az, ahol Péter állt és szavalt, de Jakab teljesen idegállapotba kerül, meg sem hallja az érveket, láthatóan sokkot kapott, ami érthető, hiszen maga a diktatúra akarta elgázolni, illetve eltenni láb alól, és háromszor is azt üvölti:

„Hogy akkor bele kell tolatni a SEGGEMBE?!

A jegyzőkönyv kedvéért azért feltétlenül rögzítsük, hogy nem történt ilyesmi, a munkagép nem ütötte el a habzó szájjal ordibáló pártelnököt. Még csak hozzá sem ért a felséges úr hátsó fertályához. Megállt, mielőtt nagyobb baj történhetett volna.

Hírdetés

Jakabnak tehát egy haja szála sem görbült meg, pedig valószínűleg mind ő, mind a stábja nagyon szeretett volna egy kis vért, egy csöppnyi mártírhalált.

Jakab persze kompromisszumkész ember – régi mondás, hogy a politika a kompromisszumok művészete -, javasol is egy életszerű ötletet, ami mindenkinek tiszta win-win lenne, a kecske is jóllakna, a káposzta is megúszná.

Azt ordítja:

Akkour váár háároooouuum perceeet!!

Így, jó ízesen!

Közben délceg, meg terpeszt, fejét is leszegi kissé, ami tekintve, hogy a munkás egy méterrel felette helyezkedik el, elég ügyetlen pózt eredményez, de ez is jól áll neki, legalábbis ő ezt gondolja.

Ez lerí róla, meg az is, hogy szereti a kamerát, és a kamera is szereti őt.

Tudja, ez a nagy pillanata, úgyhogy többször is elismétli, úgy sulykolja, mint Kajdi Csaba, hogy „taka van”, hátha divat lesz a korszakos szavakból.

„Akkour váár háároooouuum perceeet!!”

Bravúros.

Azért annyira talán mégsem, mert az „akkor a seggembe kell tolatni?!?!”, illetve az „akkor várjon három percet!!” kezdetű, Jakab parlamenti felüvöltéseit idéző mondatokat a sajtóosztály is roppant károsnak, kínosnak, hovatovább cikinek tartotta, és kivágta a nyilvánosságnak szánt videóból.

Nem véletlenül.

Így ugyanis egyszerűen nem beszélhet egy választóval, egy mezei munkással, vagy ahogy Jakab szereti használni, egy melóssal egy hivatalban lévő, miniszterelnöki ambíciókkal rendelkező politikus.

A Jobbik elnöke nem civilként került összetűzésbe egy portással, úszómesterrel, vagy egy kalauzzal, hanem a legerősebb baloldali párt elnökeként, frakcióvezetőjeként, és mint azt fentebb írtam, lehetséges miniszterelnök-jelöltként.

Az ellenzéki sajtó persze egyelőre kussol, pedig a videóban látottak hatalmas botrányt kellettek volna, hogy okozzanak.

Csak egy pillanat erejéig gondoljunk bele, hogy milyen hangvételű cikkekben dörögne most az Index, a Telex, a HVG, a 444 és a 24.hu, ha, mondjuk, Kocsis Máté beszélt volna hasonló stílusban egy választópolgárral.

Vagy bármelyik fideszes politikus.

Talán még egy újabb kötelezettségszegési eljárást is elindítottak volna Magyarország ellen.

Apáti Bence – www.origo.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »