Apáti Bence: Húsvétkor is hülyének néznek minket a gőgös belvárosi sajtósok

Apáti Bence: Húsvétkor is hülyének néznek minket a gőgös belvárosi sajtósok

Húsvét van, bő egy hét a választásokig, egyik szemünk az ünnepre, a másik pedig már április 8-ra tekint. Ha megnézzük, hogy milyen üzenetekkel bombáznak minket, választókat, az ünnepek alatt is a haladó hírportálok, és az ellenzékkel szimpatizáló celebek, véleményvezérek, akkor azt találjuk, hogy a 444 szerkesztőségében, a Comedy Centrál, és az RTL Klub épületben dolgozó embereknek nincs túl jó véleményük a magyar emberekről. Úgy sugárzik belőlük a tiszteletlenség, a lenézés és a gőg, no meg dől a hazugság és a szenny, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Húsvétkor is…

A magyar embereket butának, tájékozatlannak, mindenféle összeesküvés-elméletben hívő, rosszindulatú, irigy, és gyűlölködő, szerencsétlen megtévesztetteknek látják, és mutatják be. Olyanoknak, akik nem átallanak húsvétkor megpihenni, április 8-án pedig szavazni menni – no persze a kormányoldalra, mert olyan buták, mint a húsvéti birkák. Szerintük…

Odáig ugyan nem merészkednek, hogy egy az egyben kijelentsék, hogy a szavazásra buzdító kampányfilmjeikben a tipikus Fidesz-szavazó archetípusát mutatják be, de cinikus kijelentéseik, viccesnek gondolt kikacsintásaik a sorok között pontosan ezt az üzenetet közvetíti. A szavazókról szóló összeállításaikból nem nehéz kiolvasni, hogy szerintük milyenek is a „tipikus jobboldali emberek”, akik, ha elmennek szavazni, akkor a jelenlegi kormány hatalmon maradását fogják segíteni. Miattuk kell – mondják/üzenik/szuggeráljak – elmenni másoknak, az „okosoknak”, és a „demokratáknak” is szavazni. Minél többnek.

(Ismert, hogy 70 százalék fölötti részvétel esetén az ellenzéknek cseppnyi esélye lehet a győzelemre – legalábbis az elemzők szerint…)

Olyanoknak próbálnak most üzenni a haladó hírportálok, akik szerintük „nem olyanok”. Hanem ilyenek… Akik pont az ellenkezőjük az általuk bemutatott embereknek. Ők – az ilyenek – természetesen mind okosak, műveltek, felvilágosultak, nyitottak, befogadóak, európaiak és demokraták. Mind 444-et, Indexet, és Mércét olvasnak. (Lehet, hogy HírTV-t néznek most már.) Bérletük van Pintér Béla összes előadására, és a mai napig könnybe lábad a szemük, ha a csődbe ment Népszabadság hétvégi magazinjára gondolnak.

Ők mind szégyellik, hogy magyarok, szégyellik, hogy Orbán Viktor a miniszterelnökük, szégyellik a kerítést, szégyellik, hogy Magyarország nem tárt karokkal, hanem jogos gyanakvással, és határzárral fogadja a gyerekeiket és feleségeiket faképnél hagyó, magukat szír, többdiplomás menekülteknek hazudó afgán, bangladesi és pakisztáni szerencselovagokat.

Szégyellik, hogy Magyarországot magyarok alkotják, olyan magyarok, akik – minden jel szerint – harmadszorra is kétharmados többséggel fogják megválasztani a Fideszt.

A 444 blogportál „le is küldött” Borsodba egy újságírónak becézett migránscirógató propagandistát (Húsvétkor!), hogy bemutassa a pesti belvárost még soha el nem hagyó olvasóinak, milyen primitív, megvezetett, és iskolázatlan emberek fognak szavazni rajtuk kívül – rosszabb esetben helyettük – április 8-án. Hosszú riportban mutatja be a Soros úr által fizetett médiaszakmunkás, hogy micsoda szörnyű állapotok uralkodnak vidéken, és a vidéki emberek fejében.

Tényleg érdemes elolvasni annak, aki kíváncsi rá, pontosan miért is tűnt el az SZDSZ végleg és visszavonhatatlanul Magyarország politikai térképéről, mert a cikk tökéletesen bemutatja, hogyan látja a főváros elitista – a választókat birkáknak, agymosottaknak, és könnyen megtéveszthetőnek gondoló – liberális értelmiség a vidékieket. Olyannak, akiket legszívesebben gépfegyveres katonákkal tartanának távol a szavazófülkéktől.

Hírdetés

Persze ők, ennek ellenére – a magyar embereket, a magyar választókat lehülyézők – előszeretettel hívják magukat demokratáknak, nem kevés humorérzékről téve nap, mint nap tanúbizonyságot.

Nem szeretnék, hosszan idézni a – szerintem – sajtótörténeti „nagypénteki” alkotásból, pár dolgot azért mégis kiemelnék. Az egyik riportalanyát faggatja épp a 444 dolgozója a migráció veszélyeiről, ami a libsi fejekben természetesen nem is létező veszély, az csak a kormány gyűlöletpropagandájában valósul meg, hiszen az intelligens, és művelt bevándorlók mindig és mindenhol a békés együttélésre törekednek, és ha a békés együttélésre való törekvés közben elfáradva, leülnek szusszanni picit, akkor is csak azon törik az okos kis fejüket, hogyan tudnának még hatékonyabban és gyorsabban integrálódni az őket befogadó többségi társadalomhoz. A riportalany pedig őszintén válaszol is. Kifejti, hogy ő bizony nincs oda a gondolattól, hogy terroristák, vallási fanatikusok is beszivárogjanak a sok potenciális fizikai és kémiai Nobel-díj várományos között; fél, félti a családját, és azt is elmondja, hogy sok egyéb mellett, emiatt fog a Fideszre szavazni.

Idézet következik: „majd amikor rákérdeztünk, hogy ezt mégis miből gondolja, azt mondta, hogy a tévében hallani, illetve az interneten olvassa. – mondta.”

A fenti mondatok azt hivatottak bizonyítani, hogy a szerencsétlen vidékiek agyát átmosta az Origo, a 888, és a PestiSrácok propagandája, esetleg teljesen meghülyülnek a mi írásainktól is a PolgárPortálon, és emiatt gondolják úgy, hogy a migrációnak vannak úgynevezett árnyoldalai is. Ami azért különösen mulatságos, mert a 444 cikke is ugyanazon az interneten olvasható, mint a jobboldali hírportálok riportjai, véleménycikkei. Pontosan ugyanolyan módon lehet elérni az ellenzéki hírportálokat, mint a jobboldaliakat. Az internet segítségével.

Megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy a 444 szerkesztőségeiben dolgozók is megértsék: az állítólagos gyűlöletkeltő propagandát és a migránsokról össze-vissza hazudozó soros-propagandát is az internetről lehet letölteni. Ráadásul az ellenzéki hírportálok elérése több, mint a duplája a jobboldali orgánumokéhoz képest, ahogy egy összeállításban is látszik. Katt ide!

“Ebből az látható, hogy a kormánypárti portáloknak 913 ezer, az ellenzékieknek pedig több mint 1,9 millió volt a látogatottsága a vizsgált időszakban.” – áll a tanulmányban.

Egészen egyszerűen arról lehet szó, hogy az emberek, legyenek azok budapestiek, veszprémiek, vagy épp borsodiak, már egy büdös szavukat sem hiszik el azoknak az „újságíróknak”, akik két és fél éve hazudoznak nekik arról, hogy nincsenek is no-go zónák, hogy a migránsok az aleppoi bombák elől menekülő családos keresztény szírek, hogy Soros György egy csak egy jószándékú filantróp, és, hogy a migránsok között kizárt, hogy terroristák is lennének.

Ezek az emberek – a választók – pedig megválaszthatják, hogy a 444-et, vagy a 888-at, az Origot, vagy az Indexet, a Mércét vagy a Pesti Srácokat olvassák (esetleg az én írásaimat itt). És arról is dönthetnek, hogy kinek hisznek. Azoknak, akik igazi, született liberálisként nem tartják felnőttnek a választókat, emiatt úgy gondolják, hogy nem szabad őket az igazság minden részletének kibontásával megterhelni, vagy azoknak, akik leírják, hogy a migránsok között alig van diplomás, alig van szír, viszont annál több bűnöző van, akik munka helyett nőket kényszerítenek prostitúcióra, és akik drogok terjesztésével egészítik ki a német államtól kapott segélyüket. A magyar emberek eldönthetik, hogy az igazságot letagadó migránspárti Soros-propagandistáknak hisznek, vagy azoknak, akik leírják, hogy a muzulmán gyerekek naponta verik össze keresztény és zsidó társaikat, hogy az iskolai menzákról kitiltatták a disznóhúst, hogy a karácsonyi vásárokat csak fémdetektorokon keresztül lehet megközelíteni, hogy a köztéren felállított karácsonyfákat felgyújtják, hogy a Húsvétot kitörölnék a naptárból is, és hogy Németországban a mai napig összesen alig több mint 10 százalékuk tudott elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

És az a rossz hírem van, srácok nektek ott a 444-ben, hogy nekünk hisznek az emberek. Nekünk, akik az igazságot írjuk meg. És ami a legrosszabb rátok nézve, hogy ezek az emberek el fognak menni szavazni április 8-án. És óriási bulika lesz a választás éjszakáján.

Most pedig jobban tennétek, ha elkövetkezendő napokon inkább a húsvéti ünneppel foglalkoznátok! Talán tanulnátok egy kis alázatot, és kisebb gőggel néznétek a szavazópolgárra is.

Apáti Bence

The post Apáti Bence: Húsvétkor is hülyének néznek minket a gőgös belvárosi sajtósok appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »