Apáti Bence: Három idézet a közelmúltból

Apáti Bence: Három idézet a közelmúltból

Így csináltak Jakabék a szájukból se@@et!

„Három idézet fog következni a közelmúltból.

»Ha netán a Jobbik összeállna a DK-val, ami soha nem fordulhat elő, én sem tudnék például tükörbe nézni, meg mások sem a Jobbikban, akkor azt a választópolgárok sem díjaznák, hiszen valószínűleg sokkal többet veszítene mind a jobbik, de valószínűleg a DK is sokkal többet veszítene, ha a két párt összeadná.«

***

»Egyszer és mindenkorra szeretnénk megválaszolni ezt a kérdést, bármilyen formában is merüljön fel:

Összefog-e a Jobbik a jövőben bármelyik baloldali parttal?

NEM«

***

»Gyurcsány Ferencnek a felszólalása engem abszolút felháborított. Gyurcsány Ferenc beszél itt morális kérdésekről, hatalmi törekvések elítéléséről. Az a Gyurcsány Ferenc, akit Morvai Krisztina egészen egyszerűen csak hibbant Nérónak nevezett.

Hírdetés

Az a Gyurcsány Ferenc beszél hatalmi törekvésekről és morális kérdésekről, és veszi szájára 1956-ot, aki 50 évvel az 1956-os szabadságharc évfordulója után lövetett Magyarországon emberekre.«

Az első idézet Pál Gábortól, egykori jobboldali újságírótól származik, aki dolgozott például a Magyar Nemzetnél is, és én magam személyesen ugyan nem ismertem, de egykori kollégái elmondása szerint finoman szólva is a radikálisabbak táborát erősítette. Pál később Vona Gábor sajtófőnöke lett, és nem tudom biztosan, de igencsak valószínű, hogy második idézetünk is tőle származik.

Az a híres »egyszer és mindenkorra«.

Az idézet egyébként nem olyan régi, alig négyéves.

Pál Gábort ma már egy plakáton láthatjuk elégedetten mosolyogni Dobrev Klárával meg egy jókora DK-logóval, aminek az a prózai oka van, hogy Vona egykori sajtófőnökét a Demokratikus Koalíció támogatja Pest megye 3. választókerületben az ellenzéki előválasztáson.

Meg az is, hogy Gáborunk azóta nyilván az összes tükröt eltüntette a lakásából, és az irodájából, hiszen emlékszünk, 2018-ban még úgy nyilatkozott, hogy képtelen lenne arcképe visszatükröződésére pillantani, ha és amennyiben a Jobbik összeállna a DK-val.

Ami amúgy sem fog soha megtörténni.

A harmadik pedig a szinten jobbikos Szilágyi Györgyé, a párt inkább erős, mint okos, a hírhedt kettes szektorban edződött politikusáé.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

www.mandiner.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »