Apáti Bence: Halász Júlia hazudott

Apáti Bence: Halász Júlia hazudott

Három évet kellett várni, hogy megszülessen egy igazán fontos ítélet. A bíróság kimondta, hogy Halász Júlia hazudott, amikor telesírta a fél világot – nem, nem költői túlzás, tényleg a fél világot -, azzal, hogy fideszesek bántalmazták egy budai lakossági fórumon. A történet hatalmasat ment a betiltott, ám mégis dübörgő ellenzéki sajtóban, a lejáratásba pedig nyilván a nyugati elvtársak is beszálltak, így néhány nap múlva nem csak Tolnától-Baranyáig tudtak róla, hogy Orbán kegyetlen, keleti típusú diktatúrájában verik az ellenzéki újságírókat, de Németországtól-Angliáig is ez a regényesen elmesélt történet tarolta le az online és az offline médiát.

A dologból persze egy betű nem volt igaz, mindössze annyi történt, hogy a 444 újságírója, 2017 májusában megpróbált besurranni egy olyan eseményre, ahova egyrészt nem hívták meg, másrészt nem is regisztrált. 

Van ilyen, televíziónk munkatársait sem látják szívesen egy-egy erősebbre sikerült vidéki fórumon, amikor a szeretet fontossága után úgy rendesen belelendül és elkezd rekedtes hangján az igazán fontos témákról előadni – például a földönfutóvá tétel fontosságáról és a vagyonelkobzás szükségességéről, Gyurcsány Ferenc. 

Halász Júlia tehát nem regisztrált, viszont megérkezett, persze, hisz ő a magasságos 444 még magasságosabb munkatársa, neki aztán senki ne akarja megszabni, hogy mi, merre, hány köbcenti, majd ő azt tudja. Szóval jött, látott, majd látványosan hisztizett egy sort, mely hisztériája annyira jól sikerült, hogy a szervezők megtörve a nyomás alatt megengedték neki, hogy annak ellenére  maradjon, hogy nem regisztrált az eseményre. 

Mindössze annyit kértek az öntudatos újságírótól, hogy egyrészt viselkedjen kulturáltan, ne úgy mint egy provokáció céljából becsörtetett 444-es, másrészt ne készítsen felvételeket. 

Júliát azonban, mint azt már fentebb említettem nem olyan kőből faragták, hogy betartson ilyen hülye és értelmetlen szabályokat – meg az ígéreteit -, így először látványosan előre sétált az első sorokig, majd komótosan felállította a kamerája másfél méter magas állványát, pont úgy, hogy a körülötte és mögötte helyet foglalók ne lássanak semmit az előadókból, végül elkezdett a telefonjával felvételeket készíteni. 

Hol ülve, hol állva, de inkább állva, Varga Mihály arcától néhány centire, közvetlenül az első sorban ülök előtt. Akiket amúgy szinten fényképezett, hadd tudják csak meg a körúti liberális törzsolvasók, kik is járnak a fasiszták gyűléseire. 

Ez utóbbit, és azt, hogy az első sorok előtt ácsorogva fotózott, hol letagadta, hol beismerte, Kálmán Olgánál, amikor Uj Péterrel bementek sírni, és amikor Olga még függetlenobjektív újságíró volt, például hevesen és önérzetesen tagadta, holott több felvétel is bizonyítja, hogy mi az, hogy nagyon is legelől állva kattintgatott. 

A konzervativ közönség ekkor már morgolódott, de csak úgy a bajszuk alatt elégedetlenkedtek, semmilyen szóváltás vagy atrocitás nem került foganatosításra (elnézést) majd Halász roppant fontos ember lévén, egyszercsak kiment fogadni egy roppant fontos hívást, ahonnan már a szervezők látva, hogy a hölgy botrányt okozott és nem tartotta be a nekik tett ígéretét, nem engedték vissza. 

Hírdetés

Innen egy kissé homályossá válik a történet, mert a 444 újságírója azt állította, hogy a lökdösték, verték, taszigálták, sós vízbe tették, onnan is kivették, valamint kicsavarták a kezéből a telefonját, és kitörölték azokat a képeket, amiket el sem készített. Illetve ugyan csinált néhány felvételt, – állítása szerint azért, mert mások is így tettek – de a felvételeket  a ronda fideszesek kitörölték.  

A kitörölt képek később a Halász “megtámadásásról” készült 444-es anyagba is bekerültek. 

Hiába, vannak még csodák. 

A szemtanúk szerint viszont az történt, hogy Halász nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy érhető okokból nem mehet vissza a fórumra, agresszívvá vált, nekiállt torka szakadtából ordibálni, és egy nyilvánosságra került felvétel tanúsága szerint pont ő volt az, aki megpróbálta kiverni a kamerát egy őt filmező kezéből. 

A hölgy sztoriját még az is gyengíti, hogy semmilyen sebesülés sem tudott produkálni, még egy pici hámsérülést sem, ami viszont nem akadályozta meg abban -se őt, se a hazai és a nemzetközi sajtót-, hogy mindenféle bizonyíték nélkül elkezdjen arról hazudozni, hogy Magyarországon össze-vissza, ok nélkül, csak úgy passzióból verik az ellenzéki újságírókat. Ja, majd elfelejtettem: még egy tüncit is összehoztak az “agyba-főbe” vert 444-esért. 

A bíróság viszont a napokban kimondta: Halász Júlia rágalmazás miatt megrovásban részesül. 

És alig három évet kellett csak várni az ítéletre. 

Amiről az a haladó sajtó, amelyik az ellenőrizetlen mesét kritikátlanul habosította, persze üzembiztosan kussol. 

Van aki meglepődött?

Apáti Bence – www.hirtv.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »