Apáti Bence: Az RTL nagy dobása

Apáti Bence: Az RTL nagy dobása

Összezártak a megélhetési antifasiszták, az örök rettegők, és a főállású antirasszisták Vincze Bettina, valóságshow szereplő és az RTL Klub mögött. 

És most következne az a rész, hogy “mint az ismert stb, stb”.  

De írásomat nem tudom így folytatni, mert a jobbos média ugyan megírta az ügyet- amire mindjárt rá is térünk- azonban a független objektív sajtó, kiegészülve az RTL csoport csatolt, bulvár részeivel, egy hete hallgat Vincze múltjáról. 

Ami pedig egészen hihetetlen. 

Mind a múltja, mind a hallgatás. 

Történt ugyanis, hogy a hétköznap esténként főműsoridőben sugárzott, Házasodna a gazda című (ál)valóságshow szereplője három évvel a roma gyilkosságok után, 2012-ben egy nyilvános posztjában ezt találta írni: 

“Annyira tele van a t…m a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet.”

Majd arra kérte ismerőseit, hogy osszák is meg minél többen fenti gondolatait. 

Az RTL Klub “sztárja” , aki egykor az ózdi jobbikos polgi, Janiczak Dávid volt kabinetfőnökeként támogatta az európai értelembe vett progressziót és az elfogadást nem egy “sima” rasszista posztban fakadt ki a cigányokra, nem holmi sztereotípiákról értekezett, hanem arról beszélt, hogy ha tehetné, az összes cigányt, aki a borsodi cigánysoron lakik -nőt, időset, gyereket, tehát mindenkit, aki lélegzik- hidegvérrel, nem törődve a következményekkel, agyonlőne. 

Hírdetés

De ha nem tehetné, akkor is kivégezné az összeset. 

Nem tudni, Bettikét mi borította ki annyira, hogy akkoriban az összes romát gépfegyverrel szerette volna kiirtani, hiszen választást abban az évben nem tartottak, tehát szinte teljes bizonyossággal kizárhatjuk annak a lehetőséget, hogy Bíró Lászlóhoz hasonlóan az apátia egy olyan, eddig majdnem ismeretlen és rejtett változata uralkodott el a személyiségén amely tetves zsidózó, cigányozó nácivá változtatta volna. 

Valami más lehet a háttérben, talán rablás, vagy lopás áldozata lett, esetleg utcai szóváltás elszenvedője, – megesik az ilyesmi, senki sem állította, hogy a romák integrációjának tekintetében az út végéhez értünk – de egyik felsorolt történés sem indokolja – és akkor még finoman fogalmaztunk -, hogy néhány évvel a cigány gyilkosságok után rasszista tömeggyilkossággal fenyegesse a romákat. 

A dolog nyilván több mint vállalhatatlan, tényleg túlmegy minden létező határon, épp ezért hihetetlen, felfoghatatlan, hogy az a ballibsi sajtó, amelyik most épp a szórakozott Szalma Gyuri barátunk vérét akarja, néma csöndbe burkolózva próbálja eltussolni elméleti sorozatgyilkosunk ügyét. 

Vagy a fene tudja, talán nem is annyira váratlan a reakciójuk; emlékezzünk csak vissza arra, milyen példamutatóan szorgalmasan igyekeztek elhallgatni a tavalyi önkormányzati választás előtt Budai Lóránt jobbikos polgármester Hitlert és Szálasit éltető posztjait. 

A hölgy jövőbeni sorsát nem tudjuk megjósolni, bár azt szinte kizártnak tartjuk, hogy a társadalmi ügyek -rasszizmus, homo, bi, transz, iszlám és minden fóbia- iránt érzékeny ellenzéki csatorna a “botrány” hatására leszedné a képernyőről. Az RTL Klubnak csak addig fontosak az ilyen “elnyomott” (he-he) társadalmi csoportok, amíg a dél-budai székházban mindenféle következmény nélkül gyakorolhatják a haladó szintű képmutatást, de amint egy csomó pénzt veszítve kénytelenek lennének átalakítani az esti adásmenetet, Kolosi Petiék simán elnézik, hogy 8 évvel ezelőtt az egyik szereplőjük a cigányok kiírásával fenyegetőzött. 

Hiába; pénz beszél, kutya ugat, a képmutató libsik karavánja meg halad, hiszen a show-nak mennie kell. 

Apáti Bence

HírTV

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »