Antiszemitizmus a Soros-bírálat?

Antiszemitizmus a Soros-bírálat?

Ezzel a címmel tárgyalja a független német Contra Magazin azt a tényt, hogy – mint összefoglalójában írja – „aki George Sorost és programját kritizálja, azt azonnal az antiszemitizmus-sarokba állítják, mégpedig azon médiumokban, amelyek kapcsolódnak a Nyílt Társadalom Alapítványhoz”. Amihez gúnyosan hozzáteszi: vajon mindez csak összeesküvés-elmélet?

A kulcsfontosságúnak és páratlanul bátornak tekinthető cikk azzal indít, ami oly sokaknak szembetűnő: hogy minden, a magyar kormányt és más Soros-bírálókat támadó írás azzal indul, illetve az szerepel benne hangsúlyos helyen, hogy Soros zsidó származású és holokauszttúlélő.

Csakhogy Soros zsidó származása semmilyen alapvető megfontolást vagy szerepet nem játszik a támadásokban, hiszen a tőzsdespekuláns Izraelben például „persona non grata”, vagyis az egyes személyek és cselekedeteik kritikáját nem szabad áthelyezni egy etnikai vagy vallási csoportra. Az általánosítás, teszi hozzá a cikk, egyáltalán nem helyénvaló.

Fel kell tenni a kérdést: miért van az, hogy amikor például Orbán Viktor magyar miniszterelnök vagy Johann Gudenus, az Osztrák Szabadságpárt vezető politikusa a Magyarországról származó és az USA-ba emigrált multimilliárdost és „emberbarátot” (idézőjel az eredetiben – L.I.) kritizálja, akkor a bírálót azonnal az antiszemitizmus-sarokba állítják? Miért van az, hogy ezt mindenekelőtt olyan médiumok teszik, amelyek elkötelezettek Soros iránt és valóságos hecckampányt folytatnak bírálói ellen?

Hírdetés

 

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/antiszemitizmus-soros-biralat

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »