Antiszemiták régen és most

Ahogy a tegnapi híradókban mutatták a berlini antiszemitizmus elleni tüntetés összefoglalóját, hirtelen az jutott az eszembe, hogy manapság újrajátssza az élet a Jud Süss című filmet Németországban. Persze, hogy a sztori vége a valóságban is az lesz-e, mint a képkockákon, nem tudható, de hogy erős a hasonlóság a történet eleje és a mai események között, az kétségtelen.

„A német kormány a lehető leghatározottabban elítéli az antiszemitizmus valamennyi formáját, és mindent megtesz a zsidógyűlölet ellen” – kezdte a beszédét Angela Merkel a brandenburgi kapunál, az Állj ki érte! Soha többet zsidógyűlöletet! elnevezésű demonstráción, aztán így folytatta: „A zsidóság, a zsidó élet a német kultúra és önazonosság elszakíthatatlan része. Zsidó barátaink, szomszédaink, kollegáink, Németországban otthon vagytok. (…) Azt akarjuk, hogy a zsidók biztonságban érezzék magukat nálunk, és tudják, hogy Németország a közös hazánk. (…) Aki az Izrael állam tevékenységével szembeni bírálatba csomagolja a zsidógyűlöletet és a gyülekezés szabadságát felhasználja az antiszemita eszmék terjesztésére, az visszaél a német társadalom alapértékeivel.”

A tüntetés okát egyébként a kötelező heti zsidó-seggnyalás mellett az adta, hogy Németországban a Gázai övezetben indított katonai műveletek nyomán megszaporodtak az Izrael ellenes megnyilvánulások. Az emberek utcai tüntetéseken adtak hangot tiltakozásuknak, a közösségi portálokat pedig zsidóellenes kirohanások lepték el. Ez pedig nem nagyon tetszett a cionistáknak. A volt keletnémet Stasi-ügynök, ezért aztán gyorsan össze is rántott egy megmozdulást, csakhogy a németekben tudatosítsák, hogy mit lehet és mit nem ebben a nagyon felvilágosult mai demokráciában.

Hírdetés

Így megy ez.

Ha bírálni mered Izrael politikáját, antiszemita vagy.
Ha tiltakozol a gázai övezetben folyó kegyetlenségek miatt, antiszemita vagy.
Ha felemeled a hangod a mindent elöntő liberális mocsok miatt, antiszemita vagy.
Ha más véleményt fogalmazol meg, mint amit a cionisták helyesnek tartanak, antiszemita vagy.

Régen az volt az antiszemita, aki gyűlölte a zsidókat, ma már azok, akiket a zsidók gyűlölnek.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »