Antiszemiták dekorálták ki Amerika egyetlen Anne Frank emlékművét

Antiszemiták dekorálták ki Amerika egyetlen Anne Frank emlékművét

A rendőrség „antiszemita vandalizmus” miatt nyomoz az idahói Anne Frank-emlékmű közelében – írja az Israel Hayom.

A rendőrség szerint antiszemita aktivisták zsidóellenes jelszavakat és jeleket festettek az idahói Anne Frank emberi jogi emlékmű közelében lévő alagutakra.

A Boise-i rendőrség a Twitteren jelentette be, hogy jelenleg is keresik azt, aki a Boise-i Greenbelt mentén hátrahagyott dekorációért felelős.

„Érezzük annak jelentőségét, hogy ez a Hanuka utolsó szombatja, és felkeressük közösségünk zsidó vezetőit, hogy tudassuk velük, nem tűrünk el ilyen gyűlöletes és visszataszító viselkedést a városunkban” – közölte Ryan Lee, a Boise-i rendőrség vezetője a Twitteren.

Hírdetés

A KIVI szerint a graffitik zsidóknak címzett antiszemita megjegyzéseket, színes bőrű csoportok ellen irányuló „gyűlöletüzeneteket” és olyan szimbólumokat tartalmaztak, mint a horogkereszt.

A felfestett graffitit a Boise Parks and Recreation munkatársai villámgyorsan eltüntették – jelentették a hatóságok.

„A Greenbelt mentén talált antiszemita üzenetek szó szerint és átvitt értelemben is foltot ejtettek közösségünkön. Ezt nem tűrjük el. A gyűlöletbeszéd elítélendő. Nem ilyenek vagyunk mi, mint város, és ez nem része a közös értékeinknek. Arra kérek minden jó boise-i embert, hogy álljon ki mellettem, ahogy én is kiállok zsidó szomszédaink mellett, hogy visszautasítsuk ezt a gyűlöletet” – állította Boise polgármestere, Lauren McLean a Facebookon közzétett nyilatkozatában.

Az emlékhely honlapja szerint az idahói „Anne Frank Emberi Jogi Emlékhely” az egyetlen Anne Frank-emlékhely az Egyesült Államokban. Az parkban amfiteátrum, idézetfal, kert és tanterem található, valamint Anne Frank bronz emlékműve.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »