Antikrisztusi fondorlattal vádolják Ferenc pápát

Antikrisztusi fondorlattal vádolják Ferenc pápát

Ferenc pápát bíráló kiáltványt tett közzé a konzervatív Gerhard Müller bíboros, akit az egyházfő 2017-ben leváltott a Hittani Kongregáció éléről.

A bíboros szerint az egyházon belül egyre nagyobb a zavar. Ferenc pápa nevét nem írta le négyoldalas manifesztumában, de egyértelműen bírálja azt a katolikus morálteológiát, amelyet a jelenlegi pápa jelöl ki, szemben a két korábbi konzervatívabb pápával.

–  írta a bíboros a dokumentumban, amelyet a pápát rendszeresen bíráló konzervatív katolikus média hozott nyilvánosságra. A bíboros egyik fő problémája, hogy miután az egyházilag házasodott emberek elválnak, lehetővé tehetik számukra az áldozást.

Hírdetés

Müller emlékeztet arra is, hogy nők nem szentelhetők pappá, és a papoknak nőtlenségben kell élniük. Bár Ferenc pápa is megerősítette ezeket, utasítására tanulmány készül a korai egyház női szerpapjairól, valamint indítványozta, hogy kaphassanak felmentést a cölibátus alól azok a nős férfiak, akik bizonyítják elkötelezettségüket a hivatás iránt.

Az újraházasodottakkal kapcsolatban korábban már négy másik bíboros kérte arra a pápát, hogy tegye egyértelművé álláspontját.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »