Antifasiszták támadtak Matteo Salvinire

Antifasiszták támadtak Matteo Salvinire

A baloldali szélsőségesek az olasz jobboldali vezetőt, Matteo Salvinit próbálták Nápoly utcáin megtámadni.

(Vadhajtások)

Az incidens pénteken történt. A videón látható, ahogy a szélsőbalos felforgatók megrohamozták Matteo Salvinit, de a testőrök még időben közbeavatkoztak.

Mielőtt Salvini Nápolyba érkezett különféle egyének és szervezetek fenyegető üzenetekkel megpróbálták elrettenteni a LIGA elnökét, illetve közvetlenül az érkezése előtt szélsőbaloldali csoportok Salvini arcával ellátott graffitiket festettek a város falaira.

Hírdetés

A balosok egyre agresszívabbak Olaszországban és az erőszakos fellépések száma is megsokszorozódott az elmúlt hónapokban.

A múlt héten mielőtt Salvini a Santarcangelo di Romagna-i San Martino vásáron tervezett megjelenni, a baloldali L’Associazione Nazionale Partigiani d’Italia (ANPI / az olasz partizánok nemzeti szövetsége) helyi vezetője intézett fenyegetéseket tett Salvini ellen.

„Nem lenne-e hasznosabb, ha a politikai rendezvényed olyan helyszínen zajlana, amely nagyobb biztonságot jelent neked és körülötted lévőknek?” – nyilatkozta Giusi Delvecchio, az ANPI Rimini divíziójának elnöke.

Válaszul Delvecchio nyilatkozatára Salvini elmondta, hogy ugyanolyan joga van a rendezvényen való részvételhez, mint bármely más olasz állampolgárnak.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »