Antifák támadtak a tüntető svéd hazafiakra és a rendőrökre Göteborgban, de persze most is a kórusban neonácizás a legfontosabb

Antifák támadtak a tüntető svéd hazafiakra és a rendőrökre Göteborgban, de persze most is a kórusban neonácizás a legfontosabb

Őrizetbe vettek félszáz embert egy szélsőjobboldali tüntetés miatt szombaton Svédország második legnagyobb városában, Göteborgban – írja az MTI.

A demonstrációt a Magyar Talmudista Iroda jom kippuri kiemelése szerint nyíltan az antiszemita doktrínájú Északi Ellenállási Mozgalom (NRM) szervezte, és mintegy hatszáz embert sikerült rávennie a részvételre.

A tüntetők egyetlen kilométernyi távra kaptak felvonulási engedélyt a hatóságoktól, mégis felbomlott a rend, miután ellentüntetők petárdákat dobáltak rájuk, és megpróbáltak többször áttörni a rendőrök sorfalán, hogy megverjék a demonstrálókat. Utóbbiak szintén megkíséreltek áttörni a rendőri kordonon, hogy összecsaphassanak az ellentüntetőkkel.

„Kövek, palackok, botok is repültek” – mondta a rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy az őrizetbe vetteket zavargással gyanúsítják.

Jellemző, hogy a széplelkű és színes antifasiszták provokációi és verekedést kezdeményező magatartása ellenére a HVG-nek ugyanezt az MTI-hírt a következő szöveg felvezetésével sikerült tetézni: "Göteborgban vonult fel több száz neonáci, minden 12. résztvevő a rendőrségen kötött ki."

Nem szeretnénk nebáncsvirágoknak beállítani az NRM-et sem, de sajnos ezúttal is videók bizonyítják, hogy a korlátlan bevándorlást és libsi agyrémet ellenző gonosz, erőszakos nácik ellen tüntető, szabadidejükben pillangókban gyönyörködő antifák sem ma született barányok.

A Deutsche Welle szerint húsz, a rendezvényre tartó, főleg Dániából és Németországból érkező külföldit már a határon lekapcsoltak. Becslésük szerint az antifák létszáma 10:1 arányban múlta felül a nemzeti érzelműekét. Mindez sokat elárul ez "Svéd"országról…

Válogatás a hazafiakat minél erőszakosabbnak , az antifákat minél békésebbnek lefesteni igyekvő Aftonbladet képgalériájából:

Hírdetés

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: Panaszkodnak a svédországi zsidók, mert "neonácik" akarnak felvonulni nemzetük érdekében

A svédeknek közel a vég:

Batikbanyák: amikor a rusnya svéd bürokrata némberek egzotikus numerájáért tönkreteszik Svédországot

Egy halálra ítélt nemzet: Svédország zsidó felforgatása


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »