Antidogma – Trump, az Antikrisztus?

Antidogma – Trump, az Antikrisztus?

Az alábbiakban halálosan komoly vagy legalábbis olyan dolgokról lesz szó, amelyek rövidesen azzá válhatnak. Istenes és biblikus dolgokról. Kéretik tehát nem nevetni. Előbb azonban egy rövid kontex­tuális magyarázat.

Amint az teljesen nyilvánvaló, Irán rendületlenül veszélyezteti a világbékét, hátráltatja a társadalmi haladást (például sárba tiporja az aberráltak – píszí nevükön LMBTQ-k – emberi jogait, és elmebetegnek tartja a nőimitátorokat), miközben közvetlen fenyegetést jelent az Egyesült Államok mint a világ legbékésebb nemzete (ismételten kéretik nem nevetni) biztonságára nézve azzal, hogy külön hadiflottát állomásoztat a Texasi-öbölben, haditámaszpontokkal keríti körbe Kanadától Kubán át Mexikóig, plusz gazdasági blokáddal sújtja.

Ez az agresszív, kötekedő, a nemzetközi jogra fittyet hányó, szüntelenül más országok belügyeibe avatkozó, a világ csendőreként viselkedő haramiaállam legutóbb odáig fokozta a hatalmi arroganciát, hogy provokatív szándékkal képes volt lelőni egy méregdrága amerikai kémdrónt, amely tiszta véletlenségből a felségterületére tévedt, ráadásul lopakodó üzemmódban, tehát elvileg észre sem szabadott volna venni, nemhogy lelőni. Mivel a perzsák nem tudtak róla, hogy éppen lopakodik, indiszkrét módon telibe trafálták. Trump elnök azonban – tőle merőben szokatlan önmérsékletet és bölcsességet tanúsítva – lemondott a megtorlásról. Legalábbis egyelőre, mert a játszma még távolról sincs lejátszva.

Létezik ugyanis a nyugati világ legvallásosabb, legistenesebb és legjámborabb nemzetén belül (amely eddigi történelme során mindössze hat évet tudott békében maradni, a maradék 237-et folyamatos háborúskodással töltötte, természetesen mindig mások hibájából) egy több tízmilliós választói tömb, amelyet egyáltalán nem lelkesít Trump valószínűleg csak ideiglenes pacifizmusa. Éppen ellenkezőleg. Ezek a jóemberek (a francia „bonhomme” értelmében használva a szót, amely adott esetben együgyűt jelent) mindennél jobban ácsingóznak a világ végére. Lehetőleg atomháború formájában. Tisztán vallásos meggyőződésből. A Biblia szó szerinti olvasata alapján.

Ők az úgynevezett evangelikál vagy újjászületett keresztények, egy fundamentalista pünkösdista-karizmatikus szekta hívei, akik egyéb ökörségek mellett szilárdan hiszik, hogy Isten hatezer éve teremtette a világot, és hogy a dinoszauruszok párosával vészelték át a vízözönt Noé bárkáján. Ezt még el is lehetne intézni egy szórakozott kézlegyintéssel, elvégre Amerika köztudomásúlag a habókosok olvasztótégelye. A gond csak az, hogy speciel ők alkotják Trump republikánus szavazóbázisának törzsgárdáját, és ha további négy évig is elnök akar maradni, akkor nekik is kell gazsulálnia.

Evangelikál hívei szentül meg vannak róla győződve, hogy Trump fogja elhozni nekik az áhított világvégét. Egyenesen Isten kiválasztottjának tartják arra, hogy bejelentse egy új korszak, a végidők bekövetkeztét, amikor majd Jézus visszatér a földre, és megítél minden embert. A Jelenések könyve szerint ezen időszak alatt újjáépül a jeruzsálemi zsidó templom, amelyet i. sz. 70 körül romboltak le, és most egy muszlim mecset áll a helyén. Az evangelikálok úgy vélik, hogy a Jeruzsálem fölötti zsidó ellenőrzés megkönnyíti az új zsidó templom felépítését, és alapot teremt a végidők megvalósulásához. Azzal, hogy Jeruzsálemet elismerte Izrael fővárosának, noha szövetségesei és az amerikaiak 63 százaléka ellenezte lépését, Trump elsősorban valláskárosult híveinek tett jelképes gesztust, ellehetetlenítve egyúttal a közel-keleti konfliktus békés megoldását, tartósítva egy (világ)háborús tűzfészket.

Hírdetés

Paradox módon a végidőkben való evangelikál hit a zsidóság megtérését, tehát megszűnését is magában foglalja. Miután ugyanis visszatér Jézus, hogy a mennyekbe ragadja jelenlegi és sírjaikból feltámasztott híveit az úgynevezett elragadtatás folyamán, egy hét évig tartó átmeneti időszakban az Antikrisztus fog uralkodni a földön. Ezalatt sok zsidó hamis istenként fogja felismerni az Antikrisztust, és ezért végül a keresztényekhez hasonlóan elfogadja Jézust megváltójának, aki a sorscsapások hétéves korszakának végén az angyalok seregével leszáll a földre, az izraeli Armageddonnál legyőzi az Antikrisztust, és megvalósítja ezeréves földi királyságát, örök békét és jólétet teremtve. Ámen.

Legszebb az egészben, hogy az evangelikál pszichopata pacientúra köreiben emelkedett hangvételű tudományos diskurzus zajlik arról, hogy a Jézus második eljöveteléhez vezető folyamatban vajon Donald Trump-e az Antikrisztus, vagy inkább a római pápa. (Is president Trump the Antichrist?, endtime.com, 2018. április 3.) Igen. 2019-et írunk, és még mindig itt tartunk. Ha a világ egy nagy bolondokháza, akkor az USA kétségtelenül a kísérleti laboratóriuma. Ennek az armageddonista-millenarista hitgyülinek egyébként legalább tíz képviselője van a jelenlegi amerikai kormányban (az ún. Capitol Ministries tagjai), köztük Pence alelnök és Pompeo külügyminiszter. Képzeljük csak el, hogy mi történne, ha ezek közül az eszelősök közül valamelyik (elég szemkontaktust teremteni Pence valamelyik fotójával a komplett elmekórtani diagnózis felállításához) netán közel kerülne az atomarzenál indítógombjához. Munkahipotézisként ez is felmerülhet a végidők siettetésének evangelikál forgatókönyvében.

Ami Trump szerepét illeti az evangelikálok stratégiai játszmájában, a magam részéről kétlem, hogy tényleg ő lenne az Antikrisztus. Javíthatatlan omniszkeptikusként valamivel racionálisabb magyarázat felé hajlok. Ausztrál tudósok nemrég kimutatták, hogy a gyorséttermi étkezés megfordíthatatlan demenciát okozhat, amely az agy gondolkodási folyamatokért felelős régióinak fokozatos leépülését jelenti. (Eating the equivalent of an extra fast food burger a day can cause irreversible dementia, study warns, dailymail.co.uk, 2019. június 15.) Ugyanakkor jól dokumentált tény, hogy milliárdos létére Trump a bőséges gyorséttermi menük szerelmese. (Donald Trump SUPERSIZE diet revealed: Can YOU out-eat the fast food president?, express.co.uk, 2017. december 11.) Ezek után számomra minden világos.

Gazdag István – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »