Annyi “rasszista” üzenetet kap a néger focista, hogy inkább nem használja a közösségi médiát

Annyi “rasszista” üzenetet kap a néger focista, hogy inkább nem használja a közösségi médiát

Wilfried Zaha először egy 12 éves fiút juttatott a rácsok mögé, de amikor őt feljelentette, elkezdtek ömleni hozzá a felháborodott üzenetek.

Az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace csatára, az afrikai néger Wilfried Zaha állítólag „meg se meri nyitni” az Instagramot a „töménytelen mennyiségű rasszista üzenet” miatt, a Twittert pedig már le is törölte, mert nem bírta elviselni a felé irányuló felháborodást.

Hírdetés

„A felete futballisták számára az Instagram már nem szórakoztató. Nem élvezheti az ember a saját fiókját. Én félek megnézni a közvetlen üzeneteimet, mert bármit tartalmazhatnak” – mondta a CNN-nek Zaha, aki szerint főleg meccsek után érzik úgy az internetezők, hogy itt az ideje rasszista dolgokat írni neki.

A lap beszámol arról, hogy egy 12 éves fiún a rendőrség ütött rajta, miután a néger „rasszista fenyegetéseket” vádolta meg, illetve azzal, hogy a Ku Klux Klánról képeket küldött Zahának. Amikor kiderült a fiú életkora, fény derült rá, hogy a néger érzékenységnek fiatalkorú áldozatai is lehetnek, emiatt lett az eddiginél is jobban megvetés tárgya.

„Ugyanez a 12 éves fiú három másik játékosnak is hasonló dolgokat küldött csak az én csapatomból. Úgyhogy ez szerintem nem oké. Azóta már ötven másik profilt is jelentettem” – mondta az elefántcsontparti származású, de amúgy már Angliában felnőtt, és az angol ifiválogatottban is pályára lépett, tehát a fehér brit társadalom által kitartott nigger.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »