Annácska tovább liheg

Annácska tovább liheg

„Felmérést készített az Európai Parlament a jogállamisági feltételrendszerről.  Valamennyi európai ország polgárait megkérdezték arról, hogy igazságos és emberséges jogállami működéshez kössék-e az uniós támogatások kifizetését.

A magyar polgárok 72%-a ezt akarja.

Nem véletlen a magas arány, a valódi, kétharmad fölötti eredmény. Tíz éve szemléli elborzadva a magyar társadalom, miként nőnek az ellopott uniós pénzekből hatalmassá igazságtalanul a fideszes vagyonok. Tíz éve tapasztalja mindenki, aki a közélettel foglalkozik, hogy eközben miként rombolja le vagy üresíti ki a hatalom azokat az intézményeket, melyek a lopás ellen tehetnének. A jogállam igazsága áll szemben a hazug tolvajtempóval, a Fidesz pedig úgy döntött: fékek és ellensúlyok nélkül akarnak lopni. A magyarok bő kétharmada ezt utasítja el.

Hírdetés

Most látszik igazán: Magyarország nem egyenlő a Fidesszel! Orbán Viktor kormánya nem akar semmilyen jogállamisági mechanizmust, mivel ez a hatalmát korlátozná, az uniós források lenyúlását akadályozná. A magyarok döntő, kétharmados többsége pedig pont ezt szeretné. Igazságot, rendet és valódi következményeket.

A friss kutatás egyszerre üzen az európai döntéshozóknak és a magyar politikai vezetőknek is.”

Az EU-nak megerősítést ad, hogy végre álljon a sarkára, hozzunk létre egy igazságosabb és emberségesebb rendszert, ami védi a jogállamot és korlátozza a szélsőséges politikát. Ezt akarják az európai polgárok, ezt akarja Magyarország többsége is. A Fidesz-kormány számára pedig intő jel: a magyarok jól látják, és 72%-ban aktívan és hangosan ellenzik az igazságtalan rablópolitikát. Az igazságosság a valódi kétharmad akarata.

Donáth Anna: Itt a valódi kétharmad


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »