Angol sajtó: Fasiszta gengszterek várják az angol huligánokat, ha Magyarországgal játszunk

Az angol lapok attól tartanak, hogy ha Anglia Magyarországgal játszik az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, akkor Nizzában hatalmas verekedések törhetnek ki a két csapat ultrái között. Szélsőséges, fasiszta, náci magyar szurkolókról írnak, akik komoly kihívást jelenthetnek az angol huligánoknak.

Ha a magyar válogatott a második helyen végez a csoportjában (amire nagy esély van), akkor a nyolcaddöntőben a B csoport második helyezettjét kapja.

Az angol lapok a magyar szurkolóktól tartanak, legalábbis a Daily Record és a Mirror is erről írt.

Előbbi lap konkrétan ezzel a címmel közölt cikket: Fasiszta gengszterek várják az angol huligánokat, ha Magyarországgal játszunk. A Mirror sem finomkodott: Az angol szurkolókra náci karlendítéses magyar ultrák várnak.

A címek többek között arra utalnak, hogy az UEFA eljárást indított a magyarok ellen például pirotechnika használatáért és a náci karlendítés miatt, amelyet szerintük az Izland elleni meccsen a stadionban mutattak be – írja az Origo.

„A fekete pólót viselő magyar ultrák összeverekedtek a francia rendezőkkel is a marseille-i stadionban. Legalább ezer magyar szélsőséges ultra érkezett a meccsre. Ők voltak azok, akik korábban Magyarországon és Romániában is megtámadtak szíriai menekülteket”  – írta a Mirror.

A lapnak nyilatkozott egy rendőrségi forrás is, aki szerint félő, hogy az orosz huligánok után a magyarokkal fognak összecsapni az angol szurkolók. „A marseille-i balhét az orosz huligánok csinálták, de a magyaroknak és a horvátoknak is komoly ultráik vannak. Attól tartok, hogy az angol szurkolók ezt egy olyan kihívásnak fogják fel, aminek nem tudnak ellenállni.”

A Mirror megemlíti, hogy az Izland elleni meccsen mintegy 100 ultra próbált átmászni a kerítésen egy másik szektorba, de gumibotokkal és könnygázzal sikerült megállítani őket. A lap egy videót is közöl arról, amikor a magyar szurkolók petárdáztak, és különböző pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára.

A cikkben írnak arról, hogy a Carpathian Brigade 09 és a The Unity szervezett szurkolói csoportok tagjairól van szó, a klubok között pedig a Ferencváros, az Újpest, a Kecskemét, a Debrecen és a Videoton ultráit említik meg. Továbbá visszaemlékeznek a 2004-es UEFA-kupa meccsre, amikor Budapesten játszott a Millwall a Ferencvárossal, a két csapat szurkolói pedig összeverekedtek egymással.

A Daily Record külön felhívta a figyelmet a fenti kigyúrt magyar ultrára, aki félmeztelenül szurkolt a stadionban. „Rá van tetoválva a hooligan szó, ez is jelzi, hogy miért jött Franciaországba. Senki ne kezdjen ki vele!”

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Wales csoportelsőként jutott tovább, csak második az angol csapatKiesett Románia, az albán siker a magyaroknak is segítMagyar huligánokkal riogat a portugál sajtóRovatok: SportTelepülés: FranciaországCímkék: EURO 2016, 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság, szurkolók, Magyarország, magyar foci, Anglia, angol foci, labdarúgás, sportForrás: [origo]


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »