Angliával csaphat össze a magyar válogatott

Magyarország válogatottja az egyike annak a négy csapatnak, amelyekkel Anglia összecsaphat felkészülési mérkőzésen a 2016-os Európa-bajnokság előtt, de a briteknek választaniuk kell, melyik, ugyancsak Eb-résztvevő gárdával meccselnek a tornát megelőző hónapban az UEFA szabályzata miatt. Rajtunk kívül Ausztria, Csehország és Portugália merült fel ellenfélként – írja a Daily Mail nyomán a csakfoci.hu.

A Daily Mail cikk szerint az angol szövetség négy Eb-résztvevővel, Csehországgal, Portugáliával, Magyarországgal és Ausztriával tervezett felkészülési mérkőzéseket a 2016-os Európa-bajnokságot megelőzően.

Ugyanakkor választania kell majd a négy közül, miután a májusban esedékes barátságos meccseknek csak az egyikén lehet az ellenfél egy másik Eb-résztvevő – az UEFA szabályzata ezt írja elő ugyanis a kontinenstornát megelőző hónapra.

A Háromoroszlánosok márciusban (26. és 29.) a németekkel és a hollandokkal játszanak majd, májusra kell még két ellenfelet találniuk.

Hírdetés

Mint ismeretes, a magyar válogatott felkészülési meccseit illetően csak kérdőjelek vannak egyelőre, az ellenfelek kiléte még nem ismert. Felmerült egy Lengyelország elleni barátságos találkozó ötlete is, de konkrét bejelentések még nem történtek.

Angliával 22-szer találkoztak eddig a mieink, 5 győzelem (köztük a 6-3 és a 7-1) mellett 15-ször kikaptunk, legutóbb 2010-ben, 2-1-re, Steven Gerrard duplázott, de a magyar találat is egy angol nevéhez fűződött, Jagielka szerzett öngólt a Wembley-ben.

Idézzünk fel inkább egy 2006-os barátságos mérkőzést: a Wembleyben ugyan 3-1-es vereséget szenvedtünk, a jelenleg legnépszerűbb és legsikeresebb magyar edző, Dárdai Pál azonban a válogatott csapatkapitányaként hatalmas gólt ragasztott Paul Robinson kapujába:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »