Anglia bezár, de a Premier League nem

Anglia bezár, de a Premier League nem

Boris Johnson brit miniszterelnök egész Angliára zárlatot rendelt el az új koronavírus-mutáns gyors terjedésének megfékezéséért, de a profi sportok nem állnak le.

A rendelet értelmében csak különleges okkal hagyhatják el otthonukat az emberek, gyakorlatilag mindenkit otthonába zárnak, akit csak lehet. Joggal merült fel a sportrajongókban, hogy ez hatással lesz majd a szezonra is, de mint kiderült, az élsportolók ugyanúgy járhatnak edzésre és részt vehetnek a mérkőzéseken is – írja a 24.hu.

Az elmúlt Premier League-fordulókban kísérleteztek a nézők visszaengedésével, de idővel mindenhol újra be kellett zárni a stadionokat a nézők elől a növekvő fertőzésszámok miatt. Sok szurkoló a bajnokság szüneteltetését is javasolta, hogy a futballisták ne fertőződjenek meg.

A BBC arról ír, hogy zárt kapuk mögött folytatódhat a profi sport Angliában. Az embereknek napi egy szabad levegőn végzett testmozgást engedélyeznek a régióban, de

Hírdetés

az olyan létesítmények, mint a teniszpályák, az edzőtermek vagy a golfpályák, zárva tartanak, akkor is, ha a szabadban végezhetik tevékenységüket az ott sportolók

(Skóciában a golfot szigorú szabályok mellett engedik). Egyedül a mozgáskorlátozottak sportolhatnak zárt térben. Amatőrök csapatsportot sem űzhetnek.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a szezonban négy Premier League-meccset halasztottak el a koronavírus miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Michael Regan

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »