Angela Merkel túljutott a holtponton

Angela Merkel túljutott a holtponton

Németországban az idei legmagasabbra emelkedett Angela Merkel kancellár támogatottsága, pártja azonban nem profitál személyes népszerűségének növekedéséből – mutatta ki egy szerdán ismertetett felmérés.

A Forsa közvélemény-kutató intézet adatai szerint a németek 50 százaléka Angela Merkelre szavazna, ha közvetlenül lehetne kancellárt választani. Ez 2 százalékpontos emelkedés az egy héttel korábbihoz képest és a legnagyobb érték 2016-ban, de elmarad a menekültválság elmélyülése előtt, tavaly júliusban regisztrált 56 százaléktól.

Hírdetés

Angela Merkel népszerűsége több más közvélemény-kutató intézet adatai szerint is emelkedésnek indult az utóbbi hetekben. Pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége nem profitál ebből a folyamatból, de támogatottságának a menekültválság elmélyülésével megindult csökkenése a legtöbb intézet mérései szerint megállt. A pártszövetség országos támogatottsága a Forsa adatai alapján negyedik hete 35 százalékos.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »