Andrzej Duda: Lengyelország összesen 1,6 milliárd euró katonai segélyt nyújtott Ukrajnának

Andrzej Duda: Lengyelország összesen 1,6 milliárd euró katonai segélyt nyújtott Ukrajnának

Lengyelország összesen több mint 1,6 milliárd euró katonai segélyt nyújtott Ukrajnának – közölte hétfőn a lengyel elnök. Andrzej Duda a hadsereg magasrangú parancsnokaival tartott értekezlet során beszélt erről Varsóban.

Duda kiemelte, hogy a varsói kormányzat több katonai segítséget küldött Ukrajnának, mint amennyit Lengyelország a történelem során valaha egyetlen ország számára adott. A konferencián azt is elmondta, hogy ezek a fegyverszálítmányok a lengyel fegyveres erők forrásaiból származnak, amelyeket a reményei szerint a szövetségesek támogatási eljárásai alapján feltöltenek.

Hírdetés

Mint ismeretes, Lengyelország többek között mintegy 230 T-72-es, elavultnak számító harckocsit küldött Ukrajnába, amiért cserébe modernebb Leopard 2-es harckocsikat szeretne ingyen és bérmentve.

Az ukrajnai háborút érintve a lengyel elnök kijelentette, hogy egy, a NATO területe elleni esetleges jövőbeni orosz agresszió veszélye továbbra sem csillapodott. Szavai szerint a NATO „példátlan fenyegetéssel” néz szembe, miután a Kreml megtámadta Ukrajnát.

Polskieradio nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »