Anarchista bohózat: festékkel dobták meg a Terror Házát csütörtök este

Értelmetlen dobálózássá fajultak a csütörtöki tiltakozások, amelyekre azért került sor, mert a feltűnési viszketegségben szenvedő, szélsőliberális aktivistát, Gulyás Mártont és alkalmi társát, Varga Gergelyt csütörtök délután 300, illetve 200 óra fizikai közmunkára ítélte a bírósá. Még április 10-én, miután Áder János köztársasági elnök aláírta az új felsőoktatási törvénymódosítást, a Sándor-palota előtt tüntetők jelentek meg az esti órákban. Itt vette őrizetbe a rendőrség Gulyást és társát csoportos garázdaság vádjával, miután narancssárga festéket próbáltak dobni az épületre, de az azt védő rendőröket találták el.

Csütörtök este néhány tucat tüntető az Oktogonnál táborozott le, majd egyikük kitalálta, hogy követi Gulyásék példáját. Egy kisebb csoport elindult az Andrassy úton a Hősök tere felé, majd a rendkívül kreatív főkolompos úgy döntött, hogy a Terror Házát dobálja meg lemosható ételfestékkel. Sajtóbeszámolók szerint társai is akadtak az újdonsült dobálónak, és vízzel teli lufikkal követték a példáját.

Hírdetés

A rendőrök gyorsan megjelentek a helyszínen, igazoltatták a felbujtó tüntetőt, akivel közölték, hogy büntető feljelentést tesznek ellene.

A festékkel dobálózó tüntető az Indexnek elmondta: szeretné tesztelni, hogy egy másik bíróság milyen ítéletet hoz majd az ügyében. Azért választotta célpontjául a Terror Házát, mert egy közintézményt akart megdobni, aminek van jelképes értéke. Állítása szerint az ellen „küzdenek”, hogy ne legyen diktatúra az országban. Hozzátette: nem akart megsérteni senkit a Terror Háza megdobálásával, akit megsértett, attól elnézést kér.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »