Amiről nem szól a kijevi propaganda: két amerikai zsoldos is otthagyta a fogát a donyecki repülőtéren

Amiről nem szól a kijevi propaganda: két amerikai zsoldos is otthagyta a fogát a donyecki repülőtéren

A kijevi védelmi minisztérium bejelentése szerint a donyecki repülőtérért folyó harcokban aktívan részt vesznek az orosz reguláris csapatok tagjai. Arról azonban mélyen hallgatnak, hogy tegnap két amerikai katona holttestét azonosították Novorosszija belügyi egységei a repülőtér teljesen rommá lőtt épületében.

A hatalmas, bombabiztos földalatti bunkerben az ukrajnai hadsereg harcosai barikádozták el magukat, immár több hónapja. Az egyik amerikai katona, aki az orosz Specnaz öltözetét viselte, Michael Warner, a Texas állambeli Wichita-Falls városka szülötte, a másik, szintén Specnaz öltözetű katona, Andrew Kostichin szintén Texas államból, Denton városából érkezett meghalni a vad ukrán szteppékre.

Mindketten a Halliburton konszern magánhadseregének tagjai voltak. A haláltól nem mentette meg őket az ukrán katonaigazolvány sem, amelyet személyesen a frissen kinevezett védelmi miniszter, Sztepan Poltorak látott el kézjegyével.

A megtévesztésképpen idegen egyenruhát magukra öltő katonák minden háborúban kívül esnek bármely megegyezés és konvenció keretein.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »