Amiről megint nem beszélt a kormány a "roma kultúra" napján

Amiről megint nem beszélt a kormány a "roma kultúra" napján

Amint arról mi is hírt adtunk, Farkas Félix "roma" nemzetiségi szószóló a "roma kultúra" világnapjáról emlékezett meg mai felszólalásában, felidézve, hogy napra pontosan fél évszázada született döntés a közösség jelképeiről. Kiemelte, hogy Magyarország védi közösségüket, a kormány támogatja kultúrájukat, ennek egyik jele a 100 Tagú Cigányzenekarnak nemrégiben juttatott támogatás.

Milyen jó lenne, gondoljuk sokan, ha a magyar kormány ilyen lelkesen védené azokat is, akik a cigánybűnözéstől szenvednek napi szinten. Attól a cigánybűnözéstől, amelyről nyíltan és kendőzetlenül kell beszélnünk, a "roma kultúra" napján pedig különösképpen, hiszen bármilyen normális együttélés alapja a problémák kibeszélése és persze megoldása lenne, amelyekből van bőven.

Sajnos a kormány részéről nem csak e napon, de az év többi részében sem hallunk egyetlen szót sem, tetteket pedig még kevésbé látunk. Mert az rendjén van, mi is egyetértünk vele, hogy Magyarországot meg kell védenünk az illegális migrációtól, bár mi nem csupán a déli határon a kerítésen létrával átmászni kívánó migránsoktól akarjuk megóvni hazánkat, hanem az úgynevezett "illedelmesen kopogtatóktól", a letelepedési kötvényesektől is. Sőt, nem csak ezektől, hanem azoktól a bűnözőktől is, akiknek döntő része a hazai cigányságból kerül ki, és mintegy 600 éve képtelenek beilleszkedni.

Ezzel szemben mit látunk, mit kommunikálnak? Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kormány céljai között említette a magyar és a nemzetiségi kultúra megerősítését, felidézve, hogy míg tíz éve 172, most 470 milliárd forint szerepel a költségvetésben kulturális soron.

Mivel ezek a kijelentések a "roma kultúra" napján hangzottak el, így értelemszerűen arra kell fókuszálnunk, hogy több milliárd forintot fognak a "roma kultúrára" is fordítani. Él egyébként hazánkban 12 bejegyzett nemzetiség a cigányságon kívül, de valahogy azt látjuk, velük semmi probléma nincs, a kulturális célokra adományozott összegeket kulturális célokra használják fel. Teszem azt, ha a hazai németek (svábok) pályáznak meg valamit, az abból nyert összegből tartanak egy német nemzetiségi falunapot, ahol magyarországi sváb táncokat adnak elő, ilyen zenét játszó zenekarokat hívnak meg, és így tovább. Ellenben a "roma kultúra" ápolása abban csúcsosodik ki, hogy a roma önkormányzati fejes beszerez magának mondjuk egy új Mercedest. De ebben a vonatkozásban a korrupció még csak a legkisebb gond.

(Mielőtt valaki jelezné, a magyarországi zsidóság nincs hivatalosan nemzetiségként számon tartva, ezt ők maguk utasították el még a ’90-es években.)

A nagyobbik gond, ha megkérdezünk véletlenszerűen átlagembereket, szerintük mi a "roma kultúra", csak elenyésző hányadban fogják azt felelni, "ja, igen, a 100 Tagú Cigányzenekar". Sokkal inkább jut eszébe a teljesség igénye nélkül a következő felsorolás: unokázás, futtatás, késelés, tömegverekedés, gyilkosságok. Persze erről nyilván nem a 100 Tagú Cigányzenekar tehet, hanem maguk a cigány vezetők, de még inkább a mindenkori kormányok, akiknek esze ágában sem volt rendet tenni ebben az országban.

Tényleg, csak úgy találomra látogassunk el a police.hu-ra, és szűrten keressünk rá a rendőrség aktuális körözési listájára. De mielőtt jönne a kifogás, "magyar között is van ám bűnöző", ami kétségtelenül igaz, vegyük hozzá az arányokat is. A cigányság számát pontosan meghatározni nem tudjuk, csak becsüljük, legyen 500-800 ezer, de még is így messze jóval kevesebb, mint a bő 9 millió, tehát ilyen szemüvegen át nézzük az alábbi arányokat.

Nézzük talán először a "kerítés" kategóriát:

Hírdetés

Kifosztás:

Egy sor a garázdaságból:

Lássuk a zsarolást:

Testi sértés:

Azt hiszem, nem kell tovább folytatnom…

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »