Amire várok

Amire várok

Napok óta jönnek az egyre újabb és újabb cégek, melyek bojkottálják Oroszországot. Meglepő nevekkel is, akikre nem számítottam, lásd Microsoft. A Google bezzeg ügyesen félbojkottál csak, azaz nem bojkottál. Mint a staféta éhségsztrájk: én nem eszem 6 órán keresztül, aztán a szomszédom nem eszik 6 órán át, majd jön egy harmadik szomszéd, stb.

A nyomás hatalmas. Lassan kb. olyan lesz nem bojkottálni, mint nem kirúgni egy homofób alkalmazottat. Játék a tűzzel.

Van azonban 2 cégnév, melyről eddig nem hallottunk még: a McDonald`s és a Coca-Cola. Hallgatnak mint a sír. Ami egy szempontból jó jel: ez a 2 cég Amerika lelke, s ha ők nem bojkottálnak, az azt jelenti, az amerikai elit, de legalábbis annak egy része nem akar világháborút.

2015-2017 között a Coca-Cola alkalmazottja voltam, a kelet-európai régió szolgáltatási központjában, Szófiában. Lásd erről részletesen korábbi cikkemet. Én ugyan csak a magyar ügyfelekkel foglalkoztam, de nyilván ismertem a többi 20+ ország ügyeit is valamennyire. Nos, a 2014-es krími “problémát” legendás gyorsasággal úszta meg a cég: nagy hírverés nélkül, de szépen áthelyezték a krími italforgalmazást Ukrajnából Oroszországba.

Majd amikor 2014 végén a Coca-Cola Krím nélküli országtérképet adott ki egy reklámjában Oroszországban, s emiatt botrány lett, gyorsan kiadtak egy új reklámot a Krímmel. Szóval baromira rugalmas cég.

Hírdetés

Titkokat nem akarok elárulni, de azt hiszem nem titok az az infó, hogy a kelet-európai régió bevételének fele Oroszországból jön. De ha nyomás lenne, lemondanának róla. Az viszont, hogy eddig ez nem történt meg számomra – ismétlem – a béke jele.

Jelenleg a cég azzal próbál magyarázkodni, hogy jelentős adományt küldött az ukrán Vöröskeresztnek.

Ha ebben közben változás áll be, akkor el lehet kezdeni félni az atomháborútól.

Arról persze jött hír, hogy a két cég is lépni fog, de ez még csak tervezet. Amire én várok, az a tényleges bezárás.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »