Amint konkrét lépések lehetősége merül fel a börtönbiznisz kapcsán, máris hevesen tiltakozik a kormány

A kormány soha nem tárgyalt olyan előterjesztést, amely az Emberi Jogok Európai Egyezményének felfüggesztésére vagy felmondására irányult volna – áll a Miniszterelnökség csütörtök délutáni közleményében.

Az Országgyűlés az egyezményt 1993-ban ratifikálta, ezzel az a hatályos magyar jogrendszer része – emlékeztetnek, hangsúlyozva: a kormány a börtönbizniszről indít nemzeti konzultációt, nem az Emberi Jogok Európai Egyezményéről.

Hírdetés

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese csütörtökön, pártja vezérszónokaként az Országgyűlésben beszélt arról: el kell gondolkodni a strassburgi bíróság hatályának felfüggesztésén, az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásán. Az utóbb, egy sajtótájékoztatón saját véleményének minősített álláspontot a börtönbizniszt érintő ügyekkel kapcsolatos strassburgi ítéletekkel, valamint a migrációval kapcsolatos emberi jogi bírósági döntésekkel is indokolta. Azon határozott álláspontjának adott hangot, hogy az alapjogvédelem megfelelő szintje Magyarországon biztosított.

Közölte azt is: a strassburgi döntések súlyosan sértik a szuverén Magyarország kompetenciáját, "úgy tűnik, hogy a strassburgi ítéletek mögött globális hatalmi érdekek és csoportok érdekei húzódnak meg". "Itt az idő, hogy elgondolkodjunk az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásáról, vagy legalább bizonyos pontjainak felfüggesztéséről" – fogalmazott.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »