Amikor összefújja a szemetet a szél

Amikor összefújja a szemetet a szél

Szép, tavaszi idő, napsütés és szél volt a hétvégén, hát esélyesnek láttuk, hogy a dr. Gődény György által mára meghirdetett, „Vegyük vissza az életünket!” címmel tartott rendezvényre szépen összefújja majd a szemetet a szél.

Szép, tavaszi idő, napsütés és szél volt a hétvégén, hát esélyesnek láttuk, hogy a dr. Gődény György által mára meghirdetett, „Vegyük vissza az életünket!” címmel tartott rendezvényre szépen összefújja majd a szemetet a szél.

Az eddig elsősorban kétes hátterű pártokban érdekelt dr. Gödény György igencsak ismert figurává nőtte ki magát a koronavírus-járvány alatt, mikor a magyarországi vírustagadók és vírusszkeptikusok élére állt, és gyakori nyilatkozataiban, élő és rögzített videóiban kérdőjelezte meg a COVID-19 súlyosságát.

Bejött a jóslatunk, ugyanis a doki, aki gyógyszerész, testépítő, pártelnök, sok minden más, de nem orvos, már egy nappal korábban bejelentette, hogy nem csak ő, de dr. Pócs Alfréd (5G-hívő ortopéd orvos, a lélekgyógyászat és alternatív terápiák elkötelezettje), dr. Tamasi József (természetgyógyász) is ott lesznek a rendezvényen, de bizony dr. Lenkei Gábor (szcientológus vitaminguru, a nemvagyokbirka.com mozgalom kitalálója) hívei is ott lesznek a rendezvényen. Csatlakozott még Bertalan Attila, a Rend-Szerváltók országos csapatával és tágpupillájú Ecsenyi Áron, a Levesbe az Adók 75%-val párt elnöke, akit korábban gyülekezési tilalom alatt rendezett tüntetések miatt pár millióra bírságoltak már.

Most beállt a sorba a bírságcsekkekért és feljelentésekért a hős harcos gyógyszerész és a vad rendszerváltó is, Ecsenyi pedig nemes egyszerűséggel elvitette magát a rendőrökkel, biztos azt hitte, ha nem adja oda az igazolványát, nem tudnak neki újabb büntit adni.

Na, de vissza az elejére. Bár megszoktuk, hogy a tüntetők szeretik létszámukat felülbecsülni, és mi is hallottunk több ezres tömeget vízionáló hangokat, a valóság és a hivatalos becslések nagyjából maximum 750 főre tették a megjelentek számát. Na jó, ebben esélyesen nem voltak benne azok a nagyon bátor hívek, akik azért biztos, ami fix alapon csak a távoli sarkokról vagy a múzeumok elől drukkoltak a gyógyszerésznek, de hát ők nagyjából azt a kategóriát képviselték, mint az úton szimpátia-dudáló autósok, akik ott is voltak, meg nem is, valamint a fotelharcos „lélekben veletek vagyok” kommentelők. Ők azok, akik csak addig lázadnak, amíg biztos nem fáj nekik.

A téren gyülekezők egy része szétszórtan, kisebb csoportokban állt, a többiek mind Gődény köré csoportosultak, szorosan egymás mellett, szigorúan maszk nélkül, vagy állon fityegő maszkokkal. Ezek az emberek a maszkokat nemes egyszerűséggel csak szájkosárnak hívják, és gyűlölik, mert szerintük a hatalom ezzel akarja befogni a szájukat. Az egybites agyukig az már nem jut el, hogy a kutya is nagyon hangosan tud ugatni a szájkosárban, maximum nem harap.

Hírdetés

Abban, hogy a rendezvényre maszk nélkül érkeztek az emberek, nagy szerepe volt Gődénynek, aki felszólította élő videóiban híveit, hogy így cselekdjenek, esetlegesen álarcot vegyenek fel. Mivel ő állítja magáról, hogy nem vírustagadó, hát nevezzük vírusszkeptikusnak. Szóval a vírusszkeptikus nem-orvos nem hajlandó tényként kezelni még a legkevésbé sem kormánypárti nővérek kétségbeesett kiáltását sem, hogy bizony csúnyán nőnek az esetszámok, telnek meg a kórházak újfent. Úgy gondolja, hogy az immunrendszer erősítésével és persze vitaminokkal (leginkább Lenkei Nulab-vitaminjaival) minden legyőzhető, és ő volt az, aki tétlenségével mintegy egyetértett azzal az orvossal, aki korábbi rendezvényén, Gődény meghívottjaként járulékos veszteségnek nevezte a hetven és a halál közötti elhunytakat. Ő az, aki azt vélelmezi, hogy kényszerítéssel és erőszakkal akarják rábírni az embereket az oltásra, és jelenleg ez ellen kampányol, hiszen ha nincs is vírus, vagy ha van is, de mégsem olyan, akkor oltás sem kell, maszk sem kell és semmi sem kell. Végül is igaz, hiszen vagy túléljük, vagy belehalunk, nincs több tényező a játszmában.

A rendezvényen résztvevők egyébként hihetetlenül szürreális képet mutattak. Volt ott sárga csillaggal ellátott kabátot-kalapot viselő maszkos férfi, voltak Anonymus és bohóc álarcok, volt hálós maszk, de bizony a legtöbben maszk nélkül és a szociális távolságot a legkevésbé sem tartva köpködtek, prüszköltek és fújtattak egymásra, vadul hangoztatva, a hapcivírus senkinek sem árt, de egyébként sincs, tehát mi ártana. Érzitek ezt az ellentmondást? Ők nem érezték. Ezek az emberek elsősorban a „szigorítások, az oltásra kényszerítés és a maszkviselés ellen” demonstráltak, ennek ellenére azért jó páran maszkot viselve vonultak ki. Hiába, no, lázadni és tüntetni is csak pontosan, szépen, de leginkább a zsebügyi helyzet figyelembe vételével érdemes.

Ehhez a kaotikus és végtelenül szürreális embermasszához csatlakozott az LA 75 párt, és furcsa tekintetű elnöke, Ecsenyi Áron is. Ők korábban azt írták, hogy bár továbbra is elhatárolódnak az oltást csuklóból elutasítóktól vagy a vírus létét tagadóktól, az értelmetlen kijárási korlátozások eltörlése szívügyük, ezért több szimpatizánsuk is részt vett a tüntetésen. Ecsenyi Áront a rendőrség letartóztatta, rabosították, mert nem volt hajlandó igazolni személyazonosságát. Azért röpke háromórás sanyarú sorsát követő szabadulásakor azonnal élő videóban vinnyorászott egy kört, hogy a 30288-as rendőr lökdöste, ordibált vele, letaperolta és brutális rendőri intézkedés áldozata lett, szóval most sajnálni kellene. Pedig esélyes, hogy szimplán csak elvonási tünetei voltak már, ezért állt annyira ellen.

És persze ne feledkezzünk meg a Rend-Szerváltókról sem. Bertalan Attila az az ember, aki sosem adja fel, és bármilyen tüntetésről van szó, ő ott van. Mivel már a múltkori, húszfős megjelenésüket is rettentő és átütő sikernek ítélte meg, hiszen túl tudta ordibálni az Ecsenyi gyereket, ma mennybe ment. Tömött sorban masírozott nagyjából 40-50 hívével a Vajdahunyad várától, sárga mellényben, és megdicsőült.

A bibi akkor kezdődött, amikor a rendőrök elkezdték igazoltatni a téren gyülekezőket. A történet nyertesei egyértelműen azok az outsiderek voltak, akik csak partvonalról mertek szurkolni, szigorúan csak a dohányzás, ivás vagy evés idejére áll alá húzott, majd gyorsan visszaráncigált maszkban, ők ugyanis kiestek a szórásból. Mert akiket a téren elkaptak, azokat igazoltatták. Ezért hát a Hősök tere szoboralakjai ámulva nézhették, ahogy eleinket megszégyenítő népvándorlás vette kezdetét, és mindenki igyekezett elszivárogni a rendőrök elől, vasárnapi sétának vagy sürgős dolognak álcázva a maszktalan létet. Többen is emlegették, hogy nekik bizony nincs ötvenezer forintjuk bírságra, úgyhogy inkább elmennek. Eleinte csak a két múzeum elé, aztán egyre távolabb, míg a végén megunták és hazamentek. A többieknek bizony repkedtek a figyelmeztetések, büntetések a maszk hiánya miatt, a gyülekezési tilalom megszegése miatt.

Gődény rutinosan röpke szónoklata után haza is küldte dudáló, tapsikoló híveit, és közölte, majd március 15-én jön a folytatás. Persze ennek origója az volt, hogy a gyógyszerészt, aki ellen egyébként is vizsgálat zajlik, az esemény szervezése és a maszkviselési szabályok megsértése miatt igazoltatták, és kinéz neki is egy jó kis bírság. Mondjuk volt egy lanyha próbálkozás, hogy a rendezvényt vallási köntösbe bújtassák, és ökomenikus istentiszteletnek becézzék, hiszen azt korlátozás nélkül lehet tartani, ám a rendőrök a rendezvényt gyülekezésnek minősítették, ami pedig tilos. Ez nem tetszett a Rend-Szerváltóknak, ahogy az sem, hogy Gődény nem akar rendszert váltani, csak vírusszkeptikus, ezért sértődötten visszavonultak a Vajdahunyad várához, alkotmányozni egy kicsit, és vezérük üvöltözését meghallgatni, no meg belefutni egy újabb igazoltatásba és/vagy bírságolásba. De legalább folytathatták a Hősök terén már megkezdett gyakorlatot, melynek keretében az igazoltatások során akadémiai jogvitába bocsátkoznak a rendőrökkel az erőszak definíciójával és az Alaptörvény legitimációjával kapcsolatban, és sokszor elmondják, hogy  ők a Magyar Köztársaságot képviselik.

Szerencsére a tavaszi szél vizet ugyan nem árasztott, de ahogy szél hozott, úgy szél is visz el, hát a szemetet is elfújta a térről és környékéről. Viszonylag gyorsan véget ért a heppening, és a 11-re meghirdetett tüntetésről már ebédre otthon is lehetett mindenki.

Varga Moncsi – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »