Amikor Orbán Viktor autókonvoja átsuhan a Csallóközön – Fotók a cikkben

A mai nap politikai híre kétségkívül Orbán Viktor és Robert Fico pozsonyi találkozása volt. A két kormányfő barátkozása felvidéki magyar szemmel furcsa üzeneteket is eredményezett, Leginkább a szlovák miniszterelnök megállapításai után lehet keserű szájíze a Magyarországra menekült Malina Hedvignek és felvidéki társainak, miszerint:

 

a kétoldalú kapcsolatok minden téren pozitív légkörben fejlődnek, és történelmileg a legjobb szinten vannak.

 

Orbán Viktornak, készülve a következő EU-csúcsra láthatóan fontosabb volt a kvótareferendumot és a migránskérdést illetően maga mellett tudnia szlovák partnerét, mint a nyitott kérdéseket feszegetni. A találkozó üzenete számunkra, hogy a megoldatlan magyar ügyek rendezésének nem most jött el az ideje.

 

Körülbelül itt tartottunk az elmélkedésben, amikor 17 óra előtt 7 perccel Őrsújfalu előtt egyszercsak szembetaláltuk magunkat Orbán Viktor autókonvojával. A miniszterelnök útja igencsak sietős volt, vélhetően az esti vb-selejtezőre igyekezett vissza Budapestre.

 

Viktor és Robert, két jó barát? Kép: MTI

Hírdetés

 

Orbán Viktor autókonvoja éppen áthaladt a Komárom melletti Őrsújfalun. Kép: Körkép.sk

 

Orbán Viktor autókonvoja éppen áthaladt a Komárom melletti Őrsújfalun. Kép: Körkép.sk

 

Érdekes kérdés lehet az is, vajon miért az “öreg utat”, és nem az autópályát választotta hazafelé. Lehet, hogy ismét megtekintette Dunaszerdahelyen az épülő DAC-stadiont?

 

Körkép.sk/nyk.

 

Nyitókép: Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »