Amikor megláttam ezt a semmit

Amikor megláttam ezt a semmit

A történelemmel dacoló juhászdinasztia ma sem adja fel a küzdelmet. Interjú Bese Gergő atyával. Soros tevékenysége és az USA érdekei. A francia csendőrség, amely nemrég hőst adott a világnak. Szombaton Magazin.

„A mai kor emberének arra kellene rájönnie, hogy ez a kétezer éve történt esemény nem a múlté, hanem a jelenben is érzékelhető, és az volna jó, ha minden ember egy kicsit el tudna gondolkodni rajta, mi történt nagycsütörtökön, nagypénteken, hogy mi történik nagyszombat éjszaka. Hogy ez nem egy zárt közösség privilégiuma, hanem mindenkié, hiszen Jézus mindannyiunkért halt meg, mindannyiunk bűnét odavitte magával a keresztre, és értünk adta az életét. Erősen hiszek abban, hogy nemzetünk is ráébred, hogy nagy szükség van életünkben erre a megállásra, a keresztre tekintésre.” (Bese Gergő)

Ez csak néhány erős mondat a sok közül a szombati Magyar Nemzet Magazinból. Korszerű, kritikus, konzervatív – hetilap a napilapban. Keresse minden szombaton!

http://mno.hu/

Itt volt kondás Veres Péter, ezt a földet zsírozták meg az osztályellenségnek bélyegzett családokkal a kommunista diktatúra pribékjei, és itt vetette meg a lábát több mint egy évszázada a Blága juhászdinasztia, amelynek tagjai végigasszisztálták a huszadik századi történelmet, és amely ma, az új földesurak idején sem adja fel. A Kónyához tartozó tanya öreg, U alakú juhhodálya nem csak családi emlékeket őriz.

Sokszor elesünk: de talpra is tudunk állni? A gonosz, a halál, a rossz, a bűn legyőzhető – Bese Gergő atya, bencés pap tanár szerint ez ma a húsvét üzenete. A Pannonhalmán tanító fiatal pappal egyházról, fiatalokról, Ferenc pápáról beszélgettünk, s szóba került a YouTube, a Facebook és még az M1-es autópálya is.

Amikor Soros György Magyarországon vagy éppen Ukrajnában tesz valamit, általában nem pusztán saját meggyőződése szerint jár el: kimutatható, hogy már az 1970-es évek legvégén az amerikai érdekeket képviselve jelent meg hazánkban. Tények és tévhitek a Fidesz által főmumussá varázsolt spekulánsról.

Hűtőszekrényből elősétáló pingvin, egymás mellett ügető medve és vaddisznó, emberre támadó farkas – Horkai Zoltán állatai bármelyik szerepet gond nélkül eljátsszák. Legutóbb például Enyedi Ildikó Testről és lélekről, valamint Szász Attila Örök tél című filmjében szerepeltek.

Hősként ünnepli a világ azt a francia csend­őrtisztet, aki a múlt heti dél-franciaországi túszdrámában önként vállalta, hogy a tá­ma­dóval marad az utolsó túsz elengedé­séig. Míg sokan először a népszerű csend­őrfilmekre gondolnak a gendarmerie kapcsán, kevesen tudják, hogy a világ egyik legütőképesebb különleges alakulata is a francia csendőrség köreiből kerül ki.

Témák a MagazinbólAmikor megláttam ezt a semmit
„A szegény embernek meg tíz-húsz hektár jut” – Kitart a Hortobágy egyik utolsó juhászdinasztiája (17., 20. oldal)Emberszagunknak kell lenni

Hírdetés

Bese Gergő a lombikbébiprogramról, a gyerekekkel együtt megélt csendről és a húsvét üzenetéről (18–19. oldal)Behatolás
Soros György lépései mindig az Egyesült Államok érdekeit tükrözik (21. oldal)Wolfi a gyorsétteremben
Miért érdemes jó kapcsolatot ápolni a falkavezérrel? – Látogatás a gödöllői állatképzőknél (22–23. oldal)Az ítélet: kegyelem (esszé)
A bárány, a tükör és a húsvét kezdete (23. oldal)Hétszáz év szolgálat
A „vaskirály” különleges egységéből nemzeti elit alakulat, majd katonailag szervezett rendfenntartó egység (24–25. oldal)A botcsinálta hajós és az óceán
„Ez a nyüves hajó darabokra hullik alattam” – Donald Crowhurst és a világ megkerülése (24–25. oldal)Föld a szájban
A szerb állam ismét a délvidéki magyarok megalázására készül (25. oldal)Száguldás, szerelem
Egy kis lóerő-történelem: hetven éve szállt be a Forma–1-be a Ferrari (26. oldal)Kitől kellett az embert visszavásárolni?
A hitvallások a húsvét szavakkal tökéletesen meg nem fogalmazható misztériumáról (27. oldal)Negyvennyolc óra
Majdnem második Szarajevó lett a határvillongásból alig több mint egy évvel a második világháború kitörése előtt (28. oldal)Ízes családtörténet az egyházfőről
Kiváló gasztronómiai életrajz hívőknek és nem hívőknek (29. oldal)A fröccsön túl is van létjogosultsága
Népszerű, de elterjedtsége nem vetekszik a palackos ásványvizekével, pedig a szikvíz nem csupán tiszta, anyagilag is megéri a vásárlása (32. oldal)Wekerle Szabolcs húsvét üzenetéről és a mártírhalált halt francia csendőr alezredesről. Gazda Albert a sörforradalom jelen állásáról. Hegyi Zoltán, Lackfi János, Fecske Csaba és Weiner Sennyey Tibor tárcái.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »