„Amikor letéptem a pólóját, drótokat láttam rajta”

Szabadnapos mentőápoló próbálta megmenteni az egyik párizsi öngyilkos merénylőt. A férfi csak az újraélesztéskor döbbent rá, hogy kin próbál segíteni.

Szabadnapos ápoló az újraélesztés közben jött rá, hogy az egyik sebesült – akin ösztönösen segíteni akart – nem más, mint Brahim Abdeslam, az egyik merénylő, aki felrobbantotta magát, és több személyt is megsebesített. Épp vacsorázott, amikor a robbantás történt. „Odamentem ehhez a férfihoz, miután a szemem sarkából láttam. Kiemeltem a székek, asztalok közül, és letettem a padlóra. Nem volt semmi különös, eszméletlen volt. Észrevettem, hogy az oldalán hatalmas lyuk tátongott. De nem gondoltam, hogy ő lett volna az öngyilkos merénylő. Azután, amikor az újjáélesztéshez letéptem a pólóját, drótokat láttam rajta. Azonnal rájöttem, robbanás okozta a sebet, és ő az öngyilkos robbantó” – mondta David Francia ápoló.

Hírdetés

A törzshelye előtt és a Köztársaság téren továbbra is friss virágokkal emlékeznek az áldozatokra, miközben próbálnak visszazökkenni a normális hétköznapokba. „Szerintem a támadások folytatódnak, ebben biztos vagyok. Nem tudom, mikor, nem tudom, hol. Ezért nem élhetünk úgy, hogy várjuk, hogy ez megtörténjen. Tovább kell lépnünk” – fogalmazott Marie Lebisquot.

A francia fővárosban februárig rendkívüli állapot van érvényben, miután pénteken a szenátus is megszavazta az erről szóló jogszabályt. Újabb terrortámadástól tartva a Champs Elysée-n lévő karácsonyi piacon az emberek állig felfegyverzett katonák között végzik a bevásárlást. Pedig a múlt pénteki támadássorozat főszervezőjével a szerdai rajtaütés során végeztek Saint Denis-ben. Az akció alatt egy robbantás oltotta ki a rohamosztagosok egyik kutyájának, Dieselnek az életét is. A belga juhászkutyát azóta a közösségi médiában hősként gyászolják.

Vigaszként az orosz belügyminisztérium egy kölyökkutyát küld a párizsi hatóságoknak. A német juhászkutya egy orosz tündérmesében szereplő lovag után a Dobrinya nevet kapta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »