„Amikor Hosszú Katinka még a fasorban sem volt”

Szerda reggel Hargitay András úszó szövetségi kapitánnyal és Csurka Gergely sajtófőnökkel készített M4-es interjút. A Sportreggeli című műsorban a Hosszú Katinka keddi leveléről faggatták a meghívottakat, melyben az úszó bírálja és lemondásra szólítja fel Gyárfás Tamás elnököt.

„Mindenre van megoldás, hiszen nekünk nem az a célunk, hogy nekik ne legyen jó, az a célunk, hogy nekik jó legyen, ezért van a szövetség” – véli Hargitay, aki elmondta, olyan szinten elmérgesedett a viszony Hosszúval és férj-edzőjével, Shane Tusuppal, hogy ha a tréner jelen van, Hosszú nem is köszön neki, ha csak ő és az úszó futnak össze, akkor igen. A feszültséget csak úgy lehetne szerinte feloldani, ha leülnének beszélgetni, de erre nem kerül sor, csak facebookos üzenet van, meg „diktálás”. Hargitayék folyamatosan arra céloztak, hogy Tusup teljes mértékben befolyásolja Hosszút a szövetséggel való kommunikációban. Vele viszont szinte semmilyen párbeszéd nincs a szövetség részéről.

Csurka jelezte,

a szövetég 2012 előtt is támogatta Hosszút, „amikor a fasorban sem volt egyetlen érem sem”,

így ahhoz ők is alaposan hozzájárultak, hogy anyagilag függetleníteni tudta magát, amiről keddi Facebook-bejegyzésébe is ír. A sajtófőnök itt vélhetőleg az olimpiai érmekre céloz, hiszen Hosszú ekkor már többszörös világ-és Európa-bajnok volt 50-es medencében és rövidpályán is. Hozzátette, Tusup egy ízben azt mondta nekik: „nagyobbra nőttünk, mint a magyar úszósport”, amit láthatóan zokon vett a szövetség.

A keddi Hosszú-bejegyzésről, és a szövetség reagálásáról ide kattintva olvashat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »