Amikor egy nemzet teljesen megadja magát: elsőbbség az idegeneknek

Amikor egy nemzet teljesen megadja magát: elsőbbség az idegeneknek

Amikor egy nemzet teljesen megadja magát: elsőbbség az idegeneknek

A lesbosi (Görögország) “Moria” menekülttábor szeptemberi leégését követően tavaly év végen megérkezett Hollandiába 100-ból az első 25 migráns, akiknek a befogadását önként vállalta az ország. A hírek szerint, mivel ők rendkívül nehéz környezetből jönnek és sanyarú a sorsuk, a holland lakáspiacon elsőbbséget élveznek. Vagyis ők gyorsabban és könnyebben jutnak lakáshoz, mint az őshonos holland lakosság – írja az Erdély.ma hollandiai munkatársa.

Hollandia hetente mintegy 500 “menedékkérő” érkezik. Emiatt a migránsoknak sokkal tovább kell várniuk a menedékjogi eljárás lefolytatására, mint amennyit a törvény hivatalosan megenged. A helyzetet a lakáshiány nagymértékben rontja, hiszen a szükséges 75 000 újonnan kialakított, vagy felépített lakásból éves szinten 23 000 került a migránsokhoz. Mivel az őshonos hollandok nem élveznek elsőbbséget a lakáspiacon, így sokan egyre reménytelenebb helyzetben vannak, ha otthonhoz akarnak jutni.

Hírdetés

 

A hírrel kapcsolatban idézzük az egyik olvasói véleményt:

“Szóval nagyszerű, hogy Hollandia kap újabb száz migránst, akiket ingyen repültetnek Görögországból Hollandiába, hogy azután egyenesen tovább szálljanak a lakhatási várólista legtetejére, mert hát ez az igazi szolidaritás. És ezzel nem mondjuk azt, hogy ezek csupa frusztrált és valami megoldatlan háborús helyzet traumáját viselő emberek lennének. Legtöbbjük kedves és hálás, hogy akár egy menedékkérő központban meghúzhatja magát. Így legalább megszokhatják a multikulturális világot, amely multikulturalizmus tovább építésében most már maguk is részt vehetnek!”


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »