Amikor csak egy magyar van az ellenfélnél, és még a közönség is őt szidja

Amikor csak egy magyar van az ellenfélnél, és még a közönség is őt szidja

Nem volt szívderítő látvány a férfi bajnoki döntő 4. meccsén sem, amikor a Falcóban és az Alba Fehérvárban csupán egy-egy magyar maradt a pályán, négy-négy légiós között. Azt meg hallani nem volt szívderítő, hogy a szombathelyi közönség azt az egy fehérvári magyart, Lóránt Pétert buzizza le kórusban.

Az előzmény Lóránt ellentéte Ivan Zigeranoviccsal, a Falco centerével. Akik az M4-en nézték a három nappal korábbi, 3. meccset, a visszajátszáson azt láthatták, Lóránt lerántja ellenfelét. A bírók nem az M4-en nézték a videófelvételt sem meccs közben, hanem a fehérvári klub egykamerás rögzítése nyomán ítélhettek. A játékvezető bizottság elnökének közleménye alapján pedig nem ítélhettek jól. Ahogy akkor sem, amikor az oly kiélezett hajrában éppen Zigeranovic dobása nyomán a fehérváriak, palánkérintés után, leszállóágban ütötték el a labdát – ekkor két pont járt volna a Falcónak. A közlemény szerint az Alba nem tartotta be a videóbíróval kapcsolatos kötelezettségeket, de ettől még 2-1-re vezetett, így Szombathelyen, idegenbeli győzelemmel eldönthette a bajnoki címet a 4. meccsen. 

Nem így indult. Dzunics Braniszlavnak már a 2. percben cserélnie kellett és egy fejmosást tartania, a 4. percben pedig időt kérnie. A másik oldalon

Hírdetés

Szrecsko Szekulovics edző a testtartásával, kevés, de határozott mozdulatával is elképesztő erőt és nyugalmat sugárzott a játékosok felé

(valahogy úgy, ahogy a férfi kézilabdázóknál Ljubomir Vranjes, leendő szövetségi kapitányunk), a Falco pedig Váradi Benedek és Andrew Barham vezetésével ellépett tíz ponttal. Lórántnak most sem ment a nagyszünet előtt, csak a második negyedben szerezte meg első két pontját és nem is jutott többre a félidőig, amelyben 40-30-ra vezetett a Falco. Közben a biztonságiaknak megint volt némi dolguk, amikor a Falco-drukkerek újabb szándékos faultot láttak a pályán: tucatnyi amerikai légiós akaszkodott össze a küzdőtér közepén, néhányan pedig szívesen berohantak volna a lelátóról rendet tenni. 

Amikor Brandon Taylor sózott oda egy jó nagyot az egyik hazainak, a közönség akkor is reflexből Lórántot szidta,

ő nem is nagyon tudott játékba lendülni. Csapatából pedig hiányzott egy olyan vezér, aki magával húzta volna a többieket, nem is tudott tíz pontnál közelebb kerülni ellenfeléhez az Alba, miközben a Falcónál egyre többet mutatott Tóth Norbert is, centerként. Hasznosan és elegánsan kosárlabdázott, az egyik testcselét a közönség felmorajlása kísérte és dicsérte, nem is hibázott utána a dobásnál. Három negyed után 59-47-re vezetett csapata.

A helyiek nagy örömére az utolsó negyedben Lóránt ellen is ítéltek egy szándékos faultot. Néhány perccel a vége előtt érezni lehetett, a fehérvári lelkek már a mindent eldöntő vasárnapi csatára készülnek (amelynek házigazdái lesznek), fieszta hangulat alakult ki a Savaria Arénában, ezrek énekeltek a sárgalábú cinegéről, a pályán pedig a sárgák 82-69-re győztek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »